h

Nieuws uit 2016

24 december 2016

Nationaal ZorgFonds Breda haalt 330 euro op voor Serious Request

Foto: SP

Nationaal ZorgFonds Breda en SP Breda zijn al heel de week in de weer om geld op te halen voor Serious Request. Zo kon het Eigen Risico-spel gespeeld worden voor 385 cent, een bedrag dat symbool staat voor het bedrag in euro’s wat mensen moeten betalen aan Eigen Risico wanneer zij de pech hebben ziek te zijn of te worden. De SP Breda deelde vandaag ook Serious Soup uit in ruil voor een bijdrage voor het goede doel. “Naast de ruim 5.000,- euro die de Roemer Run gisteren opleverde, hebben we nog eens 330,- euro opgehaald”, zegt trotse SP-voorzitter Michel Verschuren. “Een prachtig resultaat waarmee veel kinderen in ontwikkelingslanden geholpen kunnen worden in de strijd tegen longziekten!”

Foto door Peter Nuijten

Lees verder
23 december 2016

Roemer Run groot succes!

Foto: SP

De Roemer Run heeft een bedrag van ruim 5.000,- euro opgeleverd voor Serious Request. De estafetteloop die vanochtend om 6 uur startte van het Binnenhof in Den Haag kwam rond 15 uur aan op de Grote Markt in Breda. Dit prachtige bedrag werd mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van alle SP-afdelingen waar de Roemer Run langs kwam waaronder Delft, Rotterdam, Dordrecht en Moerdijk. Ook via de site van Serious Request stroomden de donaties binnen.  Het laatste stuk dat ging van de Speelhuislaan tot aan het Glazen Huis, liep ook SP-partijleider Emile Roemer en de burgemeester van Breda Paul Depla mee. Het was uiteindelijk Roemer die de dikke cheque aan dj Frank van der Lende aanbood bij het Glazen Huis.

Foto’s Radim Mazanek en Merian Marijnissen

Lees verder
20 december 2016

Roemer Run voor Serious Request

Foto: SP

Om geld in te zamelen voor Serious Request organiseert de SP vrijdag 23 december een sponsorloop van het Binnenhof in Den Haag tot aan de Grote Markt in Breda. De bijna 100 kilometer zal worden overbrugd door huidige en kandidaat-Kamerleden zoals Lilian Marijnissen, Ron Meyer en Michiel van Nispen. Het laatste stuk dat gaat van de Speelhuislaan tot aan het Glazen Huis, lopen ook partijleider Emile Roemer en lokale SP-kopstukken wethouder Patrick van Lunteren en fractievoorzitter Bas Maes mee. Iedereen die geld doneert voor de Roemer Run via de siteRoemer Run | Vrijdag 23 december 2016 | Van 14.30 tot 15.30 uur | Verzamelen Speelhuislaan ter hoogte van Podium Bloos | Startschot Speelhuislaan 15 uur | Finish Grote Markt + ontvangst in Glazen Huis 15.15 uur van Serious Request mag ook meelopen. Om 15 uur zal burgemeester Paul Depla het startschot geven en ook zelf de laatste kilometers afleggen.

Lees verder
20 december 2016

Serious Soup voor Serious Request

Foto: SP
Aanstaande zaterdag zal SP Breda bezoekers aan de binnenstad trakteren op een warme kop soep. Dit uiteraard in ruil voor een kleine vergoeding voor Serious Request.  De speciaal hiervoor uitgeruste SoeP Express van de partij zal te vinden zijn in de Veemarktstraat. "Door de mensen in ruil voor wat geld voor het goede doel een kop soep te geven, hopen we hen zowel letterlijk als figuurlijk een warm gevoel van binnen te geven!", zegt SP-bestuurslid Paul Marijnissen. "Wat voor soort soep? Tomatensoep natuurlijk!"

Lees verder
20 december 2016

Nationaal ZorgFonds Breda in actie voor Serious Request

Foto: SP
Ook het Nationaal ZorgFonds Breda is gedurende Serious Request actief om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen longontsteking in ontwikkelingslanden. In de Veemarktstraat kan deze week iedere werkdag tegen een vergoeding van 3,85 euro het Eigen Risico-spel worden gespeeld. Op zaterdag zal ook de Nationaal ZorgFonds-truck aanwezig zijn waar iedereen het Eigen Risico stuk kan slaan op een boksbal. “Zaterdag zullen we ook bekend maken hoeveel deze week heeft opgeleverd en gaan we de cheque met dat bedrag aanbieden bij het glazen huis”, zegt Michel Verschuren van het Nationaal ZorgFonds Breda.

Lees verder

Pagina's

U bent hier