h

Nieuws uit 2011

30 december 2011

ROOD voert actie ondanks noodweer

Dat ROOD niet voor watjes is hebben de SP-jongeren donderdagavond wel bewezen. Ondanks onweer, kou en regen ging de actie voor het behoud van gratis fietsenstallingen gewoon door. Dit deden ze door “geld” uit te delen aan met name jongeren die hun fiets weg kwamen zetten. “Zeker voor jongeren tikt het steeds betalen voor je fiets stallen aardig aan.” Zegt woordvoerder Eva Brokx: “En als je wildgeparkeerde fiets wordt verwijderd of gestolen ben je als student helemaal beperkt in je bewegingsvrijheid!”

Lees verder
29 december 2011

2011: een goed SP-jaar

Aan een uitspraak over de wijn van dit jaar durven we ons niet te wagen, maar voor de Bredase SP was 2011 in ieder geval een goed jaar. We haalden drie procent ledenwinst, voerden veel acties, en in de gemeenteraad werd een duidelijke stempel op debatten gezet en het nodige binnengehaald. Op belangrijke dossiers, variërend van de WMO, de thuiszorg, de buurthuizen, de kantoren- en de woonvisie heeft de SP een belangrijke stempel gedrukt.

Lees verder
28 december 2011

Laat fietsenstalling gratis!

Op donderdagavond 29 december zal ROOD actie voeren voor het behoud van gratis fietsenstallingen. Dit doen ze door “geld” uit te delen aan het uitgaanspubliek wachtend bij de Bredase fietsenstallingen. “Voor jongeren tikt het steeds betalen voor je fiets stallen aardig aan.” Zegt woordvoerder Eva Brokx. “En als je wildgeparkeerde fiets wordt verwijderd of gestolen ben je als student helemaal beperkt in je bewegingsvrijheid!” Collegepartijen VVD, CDA, D66 en GroenLinks willen dat mensen vanaf het nieuwe jaar gaan betalen voor het stallen van de fiets. Als je volgens ROOD meer mensen uit de auto en op de fiets wilt krijgen, moet je fiets stallen niet betaald worden. “Ondertussen blijven de parkeertarieven de laagste uit de regio!” voegt Brokx eraan toe.

Lees verder
27 december 2011

Drie procent ledenwinst SP in 2011

Het jaar is nog niet helemaal om, maar de balans in de ontwikkeling van het aantal leden in Breda is al opgemaakt. De afdeling, die bestaat uit de gemeenten Breda, Zundert en Alphen-Chaam, groeide van 501 naar 516 leden. In de gemeente Breda telt de SP nu 478 leden tegen 467 eind 2010. De SP heeft leden in alle kernen van de gemeenten Breda (inclusief Effen, Liesbos, Ruitersbos en het buitengebied bij Hazeldonk), Zundert (inclusief Klein-Zundert, Achtmaal en Wernhout), en Alphen-Chaam (inclusief Galder en Strijbeek). De partij hoopt in 2012 het 500e lid in de gemeente Breda in te schrijven.

Lees verder
23 december 2011

College, win het vertrouwen terug

SP-fractievoorzitter Patrick van Lunteren kreeg zeer ruime steun voor zijn
oproep aan het college zich te gaan bezinnen. Het afgelopen jaar hebben ze verschillende
keren voorstellen onzorgvuldig de stad in geslingerd. Dat roept veel onrust op en dat moet
anders wat de SP fractie betreft. Van Lunteren: “ Het College van burgemeester en wethouders
moet maar eens laten zien wat ze het volgende jaar gaan doen om het vertrouwen van
Bredanaars en de SP terug te winnen”.

Lees verder
17 december 2011

Kerstactie ROOD Breda

Rood deelt uit

De jongeren van ROOD Breda voerden zaterdag 17 december 2011 een kerstactie op de Grote Markt in Breda. Ze deelden koekjes en warme drankjes uit en zamelden kerstwensen in. De jonge SP leden willen graag met een positief gevoel het nieuwe jaar in. De hele week zijn ze aan het bakken en brouwen geweest. Het lekkers ging er bij het winkelend publiek maar wat graag in. Trekker van ROOD Breda Eva Brokx zegt: " Het afgelopen jaar is veel afgepakt van de ouderen en de jongeren in Breda. Wij geven de mensen vandaag wat terug".

Lees verder

Pagina's

U bent hier