h

Nieuws uit 2010

27 december 2010

Ook raad tegen sloop Zaart

Woensdag jl. hebben bewoners van de Zaart samen met de SP een kerstkaart bezorgd bij WonenBreburg. In reactie hierop heeft WonenBreburg bij monde van directeur Ton Streppel op de rol van de gemeente gewezen. Sloop heeft ook bij WonenBreburg niet de voorkeur maar zij voelen zich genoodzaakt. Om afspraken met betrekking tot de bouw van GWI-woningen (Geschikt Wonen voor Iedereen) na te komen moet er gebouwd worden.

Lees verder
22 december 2010

Bewoners Zaart bezorgen WonenBreburg kerstkaart

Samen met onder andere SP Tweede Kamerlid Paulus Jansen hebben bewoners van de Zaart een enorme kerstkaart bezorgd op het kantoor van WonenBreburg. Op de kaart staan portretten van de veelal oudere bewoners. Hiermee hopen zij de woningcorporatie ervan te overtuigen hun appartementen niet te slopen. Voorzitster van de huurderscommissie Anneke Baardman: “Wij wensen WonenBreburg fijne feestdagen. Hopelijk gunnen ook zij ons een onbezorgd 2011.”

Lees verder
20 december 2010

SP Breda verspreidt 50.000 jaarkranten

Ongeveer 100 enthousiaste SP-leden gaan komende weken in Breda op pad om de jaarkrant van de Bredase SP-fractie te verspreiden. De politieke ruk naar a-sociaal rechts van afgelopen jaar is voor onze afdeling reden om weer eens groot uit te pakken. Tijdens de kerstvakantie worden 50.000 kranten verspreid. Dat is er 1 in bijna elke brievenbus - zonder NEE-NEE-sticker - in de stad Breda.

Lees verder
17 december 2010

Michel Spekkers stopt als commissielid

Michel Spekkers, commissielid-niet raadslid voor de SP in Breda, heeft besloten per direct zijn functie als commissielid neer te leggen. Spekkers is de initiatiefnemer van open(n)u.nl, de lokale versie van Wikileaks die binnenkort in meer dan 50 gemeenten actief wordt. Gelet op de enorme vlucht die het project naar verwachting neemt zal Michel komende tijd veel in het nieuws komen rond compromitterende zaken die daar gelekt worden. Om iedere schijn van belangenverstrengeling te vermijden, heeft hij in goed overleg met de SP-fractie in Breda
besloten zijn functie neer te leggen.

Lees verder
17 december 2010

Langs de slooplat

De SP krijgt na jarenlang ageren eindelijk ruime steun voor het voorstel om sloopcriteria voor woningen op te stellen. De afgelopen jaren zijn er in Breda netto bijna net zoveel betaalbare woningen gesloopt als er zijn bijgebouwd. Terwijl er bij de woningbouwcorporaties enorme wachtlijsten zijn. Het slopen is echter lucratief voor de corporaties omdat ze dan duurdere nieuwbouw kunnen neerzetten waar ze meer huurpenningen voor vangen. “Die perversiteit moet er uit”, zegt fractievoorzitter Patrick van Lunteren. “Als je niet sloopt komt alles wat ze bouwen er ook echt netto bij en doen we eindelijk wat aan de wachtlijsten’.

Lees verder

Pagina's

Vragenlijst Schippersdonk e.o.

 
1 Begin 2 Einde
Vul hieronder jouw klacht in over onderhoud of reparaties van jouw huurwoning van Alwel of omtrent communicatie met Alwel.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier