h

Nieuws uit 2006

30 december 2006

SP onderzoek over vrouwen en politiek

SP-lid Joska Dubbeldam doet een onderzoek naar de relatie tussen vrouwen en politiek binnen de SP. Hoewel het aantal mannelijke en vrouwelijke SP-stemmers elkaar redelijk in evenwicht houden, zijn er meer mannen dan vrouwen lid van de SP, bestaat het bestuur in Breda voor de meerderheid uit mannen en is ook de verhouding op de laatste verkiezingslijst niet in evenwicht.

Lees verder
23 december 2006

Nieuwjaarsreceptie SP Breda

De Bredase afdeling van de SP organiseert een nieuwjaarsreceptie op zondag 14 januari, van 15.00 tot 19.00 uur in café De Franciscaner op de Grote Markt. Iedereen is welkom om samen met ons het nieuwe jaar feestelijk in te luiden; hopelijk een jaar met weer een verkiezingssucces bij de Statenverkiezingen in maart. Natuurlijk zijn bestuur en fractie present en is er het nodige informatiemateriaal voor wie meer wil weten over de SP.

Lees verder
13 december 2006

Raadsvragen SP over kosten opvang asielzoekers

Eind november hebben zo’n veertig Nederlandse gemeenten een claim van 4,9 miljoen euro ingediend bij minister voor Vreemdelingenzaken Verdonk (Bron: PZC 30-11-06).
Zij willen een vergoeding voor kosten die zij maken voor onder meer asielzoekers die de uitkomst van hun asielprocedure in Nederland mogen afwachten en voor asielzoekers die meewerken aan hun vertrek.

Lees verder
2 december 2006

Informatiebijeenkomst voor potentiële kaderleden

Op dinsdag 12 december, om 20.00 uur, organiseren we een informatiebijeenkomst in onze fractiekamer (Stadhuis, ingang Stadserf 1) voor potentiële kaderleden: mensen die interesse hebben om voor de SP actief te worden, als bestuurslid, fractievolger, Tribunebezorger, of anderszins. Wil je wat meer weten hierover, kom dan langs, de koffie staat klaar. Wil je eerst op je gemak kijken wat er zoal te doen is, kijk dan even op ons vacatureoverzicht.

Lees verder
27 november 2006

SP grootste partij in 25 stembureaus

Volgens de gemeentelijke cijfers is de SP de grootste partij in 25 van de 83 stembureaus in Breda. Een unieke situatie: nog nooit wist de SP in Breda bovenaan te eindigen in een stembureau. De best scorende wijken waren Wisselaar (33,7%), Heuvel (32,7%), Linie (30,0%), Geeren-Zuid (29,9%) en Tuinzigt (29,7%).

Lees verder
25 november 2006

Geen kerstpakketten voor Bredase SP-fractie

De leden van de SP-fractie sturen de kerstpakketten van de gemeente door naar Bredanaars die zich inzetten voor anderen, zoals de vrijwilligers van het Anna-huis. Het voorstel van de SP om af te zien van de kerstpakketten voor de raadsleden en het uitgespaarde geld in te zetten om mensen die zich belangeloos inzetten voor de stad werd niet aangenomen. Sinds haar intrede in de raad in 1996 heeft de SP zich principieel verzet tegen de gratis theaterkaartjes, VIP-kaarten voor evenementen, overbodige uitjes en etentjes en andere manieren waarop de raadsleden hun raadsvergoeding 'in natura aanvullen'. De jaarlijkse kerstpakketten die de SP ontvangt hebben al verschillende bestemmingen gekregen, varierend van de bodes in het stadhuis tot een loterij voor het goede doel.

Lees verder

Pagina's

U bent hier