h

Nieuws van de afdeling

19 februari 2024

West-Brabantse SP Jongeren sluiten station Tilburg universiteit af uit protest

Foto: SP

Afgelopen zondagnacht hebben de SP jongeren de boorden van het station afgeplakt en daarbij een petitie gelanceerd. De socialisten zijn namelijk niet blij met het feit dat met enige regelmaat het station over wordt geslagen door de sprinter. SP Jongeren contactpersoon Kevin de Winne over de actie: ’’Het station wordt nog steeds overgeslagen wanneer de treinen te laat zijn. We vinden dit niet kunnen en voeren daarom actie. Het station is belangrijk voor studenten en door hem over te slaan weten studenten niet waar ze aan toe zijn. Daarom zijn wij ook een petitie gestart om een einde aan deze wanpraktijken te eisen’’

Lees verder
17 februari 2024

Partijleider Jimmy Dijk in Breda

Foto: SP

Afgelopen vrijdagavond was het dan zover: nieuwe partijleider Jimmy Dijk is naar Breda gekomen voor de Pizza avond waar we spraken over de partij en wat de partij te doen staat. Dat had de nodige belangstelling want met ruim 50 leden uit Breda en omstreken zat de zaal vol. Het was een inspirerende bijeenkomst waarbij men Jimmy zijn visie kon horen maar ook hun ideeën konden meegeven over welke toon de partij moeten aanslaan, waar de partij het over moeten hebben en waar de partij de komende tijd de focus op moeten leggen.

Lees verder
17 februari 2024

succes, Bibliotheek keert terug in Hoge Vucht

Foto: inge

Bibliotheek keert terug in Fransiscuskerk Hoge Vucht.

Lees verder
7 februari 2024

Geslaagde ledenbijeenkomst in Breda met kandidaten partijbestuur

Foto: SP

Woensdag avond zijn de leden van de Bredase SP afdeling samen gekomen. Zoals gewoonlijk hebben de fractie en het bestuur verantwoording afgelegd over dat waar zij de afgelopen maand bezig mee zijn geweest. Ook zijn er een kandidatencommissie voor een nieuw bestuur en een kascontrolecommissie voor de jaarrekening in functie verkozen.

Lees verder
26 januari 2024

De buurt, nee, het dorp was de basis: dorpsvisie Bavel vastgesteld

Foto: SP

Succes voor de inwoners van Bavel. De afgelopen twee jaar is er gewerkt aan een dorpsvisie. Vanuit de bewoners zelf, zoals de Bredase SP dat graag ziet. “De buurt is voor ons de basis is ons motto en dat zagen we terug in Bavel” zegt raadslid Michel Verschuren. De Bredase SP had nog een paar eigen voorstellen. Zij vinden dat het openbaar vervoer beter moet in Breda en hoopt dat Bavel weer een eigen dagelijkse verbinding krijgt. Een motie om dit kracht bij te zetten werd door de raad aangenomen.

Lees verder
18 januari 2024

Boetes voor buitenslapen voor mensen zonder onderdak

Foto: SP

Na eerdere vragen over buitenslaapsancties en boetes voor bedelen aan zorgbehoevende dak- en thuislozen, hoorde we nu dat er in Breda boetes worden gegeven aan mensen die buiten slapen, omdat ze geen dak hebben. Wij vragen wij ons af welk beeld het college heeft van mensen die door allerlei oorzaken dak- en thuisloos raken? Waar moeten deze mensen dan  slapen, als buiten niet mag, maar het in de opvang niet kan, of vol zit?

Lees verder

Pagina's

U bent hier