h

Nieuws van de afdeling

14 juli 2017

SP BREDA STEUNT BUURTBEWONERS IN STRIJD VOOR SPEELTUIN

Foto: SP

Het was zaterdag 15 juli rumoerig aan de Gielis Beijsstraat in Breda. Vele buurtbewoners en kinderen hebben zich verzameld bij de kale plek waar hun nieuwe speeltuin moet komen. Deze is ooit toegezegd, maar is er nog steeds niet, en de omwonenden vinden het inmiddels veel te lang duren. Ze hebben handtekeningen verzameld en roepen op vaart maken met de aanleg. Maurice Spapens, raadslid voor de SP in Breda, steunt de buurtbewoners: “Die speeltuin waar zoveel kinderen graag gebruik van maken moet er gewoon snel komen. De gemeente moet dit signaal series nemen en snel handelen". Buurtbewoonster Susanne Mepschen zegt: "Het is erg jammer dat met de zomervakantie voor de deur de kinderen in deze wijk hun speeltuin niet hebben. In deze buurt is er toch al niet zo veel". 

Lees verder
14 juli 2017

Breda onderzoekt verkoop van NAC stadion

Foto: SP

De gemeenteraad van Breda heeft donderdagnacht 13 juli in overgrote meerderheid besloten dat er meer afstand moet komen in de relatie tussen de gemeente Breda en voetbalclub NAC. De SP juicht dit toe, maar is teleurgesteld dat bij het verkoopscenario ook meteen onderzocht wordt of er nieuwe winkels bij het stadion gerealiseerd kunnen worden. SP raadslid Dirk Uijl baalt hiervan: “Het geheugen in de politiek is klaarblijkelijk kort. Ik spreek nog dagelijks met ondernemers die de klap van de komst van Stada Stores nog steeds niet te boven zijn. En over de erbarmelijke staat van winkelcentrum Heksenwiel wordt nog regelmatig gesproken in de gemeenteraad.”

Lees verder
13 juli 2017

Breda en corporaties bouwen 1300 woningen

Foto: Wijnand Nijs / Bredavandaag.nl
Woensdag 12 juli heeft wethouder van Lunteren van de SP samen met de 3 woningbouwcorporaties en de gezamenlijke huurderskoepels een overeenkomst getekend waarin is vastgelegd dat er de komende 10 jaar 1300 sociale huurwoningen bij worden gebouwd. Raadslid René Spiegels reageert hier verheugd op: “Na jaren van sloop en verkoop is dit echt een trendbreuk. Ik ben er trots op dat onze wethouder dit voor elkaar heeft gekregen. En het bevestigd voor mij dat bij een goed samenspel tussen afdeling, fractie en wethouder deelname door de SP aan het college loont”.Lees verder
3 juli 2017

SP stelt Kamervragen over geitenstal Bavel

Foto: SP
 SP-Kamerlid Frank Futselaar heeft vandaag Kamervragen gesteld aan Staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) naar aanleiding van de Nieuwsuur-uitzending van afgelopen donderdag. Hieruit bleek dat het College van B&W van Breda dringend behoefte heeft aan helder advies op basis waarvan zij een vergunning voor een geitenstal zoals in Bavel is voorzien, kan weigeren. “Inwoners van Bavel en de dorpsraad maken zich terecht zorgen over de mogelijke komst van een stal voor 2700 geiten op nog geen 2 kilometer van de dorpskern”, zegt SP-raadslid René Spiegels. “Maar met het huidige advies van de staatsecretaris aan lokale bestuurders om ‘rekening te houden met’ mogelijke gezondheidsrisico’s, kunnen we niets. De landelijke overheid moet met een glasheldere uitspraak komen op basis waarvan de gemeente een vergunning kan weigeren!”  

Lees verder
28 juni 2017

Provincies en gemeenten kapitaal misgelopen door overhaaste verkoop Attero

Foto: SP
SP Breda wil weten of ook Breda heeft aangedrongen op een overhaaste verkoop van afvalverwerker Attero waardoor de belastingbetaler miljoenen euro’s is misgelopen. Recent heeft de Zuidelijke Rekenkamer geconcludeerd dat de opbrengst veel hoger had kunnen zijn wanneer men niet overhaast tot het ‘vermarkten’ van de afvalverwerking was overgegaan. Attero werd in 2014 voor 170 miljoen door beleggingsfonds Waterland overgekocht van diverse provincies en gemeenten, waaronder Breda. “Een jaar later graaiden beleggers al 183 miljoen uit de kas en inmiddels schijnt er een overnamebod van 1 miljard te liggen”, zegt SP-fractievoorzitter Bas Maes. “Ik kan niet anders dan concluderen dat onze afvalverwerking voor een schijntje is verpatst. Nu zijn we de zeggenschap kwijt en is bovendien vele miljoenen aan belastinggeld in de zakken van beleggers verdwenen!”Lees verder
27 juni 2017

SP Breda steunt acties basisonderwijs

Foto: SP
 SP Breda trakteert de stakende juffen en meesters van basisscholen De Hoogakker en De Wildert vandaag op taart. Zij voeren evenals de rest van hun collega's in het basisonderwijs, actie voor lagere werkdruk, beter onderwijs en meer salaris. De SP steunt hen in die strijd. "Al jaren wordt de liefde van deze mensen voor dit mooie vak gebruikt om maar niets te veranderen aan de werkdruk en het inkomen", zegt SP-fractievoorzitter Bas Maes. "Meer collega's, kleinere klassen en de aanpak van bureaucratie is hard nodig. Het basisonderwijs verdient beter!"     

Lees verder

Pagina's

U bent hier