h

Nieuws van de afdeling

11 november 2022

Op naar de Provinciale Statenverkiezingen

Foto: SP

Woensdagavond hield de Bredase SP een bijzondere ledenvergadering over aanloop naar de Statenverkiezingen. De grootste bespreekpunten waren de conceptkandidatenlijst en het conceptprogramma en hier was zeker het een en ander over te zeggen. De ledenvergadering heeft besloten goede hoeveelheid wijzigingsvoorstellen mee te geven voor de Regioconferentie. Op deze conferentie gaat er gestemd worden over het programma en de lijst. Eén ding is zeker: de Bredase SP heeft zich goed voorbereid en gaat zich daar luid en duidelijk laten horen.

Lees verder
8 november 2022

Na 13:00 met de deeltaxi naar jouw boosterafspraak? Dat zit er niet in!

Foto: Deeltaxi West-Brabant

Dat bleek uit antwoord op de vragen van de SP. Eerder was dit niet gecommuniceerd waardoor sommige mensen simpelweg niet naar hun prikafspraak konden. Onaanvaardbaar aldus SP fractievoorzitter Inge Verdaasdonk : "Het is absurd dat mensen een afspraak inplannen en dan te horen krijgen dat ze er niet naartoe kunnen. Dat omdat er zomaar is besloten dat de deeltaxi's niet rijden na 13:00. Zo had dit nooit moeten gaan en deze keuze mag heel snel weer worden teruggedraaid".

Lees verder
7 november 2022

Onderhoud de gageldonk

Foto: SP

De Bredase SP was vandaag in Gageldonk om met buurtbewoners te praten over wijkonderhoud. De vrijwilligers kregen van bewoners veel verhalen te horen over het achterstallige onderhoud; van verhalen over gebroken botten tot schade aan het huis. Heb jij ook een ervaring met achterstallig onderhoud in de Haagse Beemden? Word dan lid van Onderhoud onze wijk! of mail jouw verhaal naar naar Breda@sp.nl

Lees verder
18 oktober 2022

Succesvolle eerste avond armoedenetwerk

Foto: Dirk Uijl

Op maandagavond 17 oktober, Wereldarmoededag, heeft de Bredase SP de eerste bijeenkomst van het nieuwe armoedenetwerk georganiseerd. Fractievoorzitter Inge Verdaasdonk: “In tijden van gierende inflatie, energieplafonds en dikke rijen bij de voedselbank is het belangrijk dat inwoners, organisaties en de gemeente weer samen gaan optrekken om armoede te bestrijden. Armoede moet weer op de agenda staan in Breda en met het armoedenetwerk willen we dat zoveel mogelijk mensen en organisaties hierbij betrokken worden.” Wil jij ook je stem laten horen over armoede in Breda? Mail dan naar breda@sp.nl.

Lees verder
17 oktober 2022

Wereldarmoededag thema-avond

Foto: SP

Op maandagavond 17 oktober 2022, Wereldarmoededag, organiseert de Bredase SP een thema-avond over hoe we (energie)armoede bestrijden in Breda. Iedereen die hier ideeën over heeft of hier graag meer over wil weten, is van harte welkom. De avond zal plaatsvinden in De Verbinding, aan de Alexberg 2A en Breda.

Lees verder
28 september 2022

Bewonersavond Brabantpark: opkomst succes, uitkomst teleurstellend

Foto: Dirk Uijl

Op dinsdag 27 september vond de drukbezochte bewonersavond plaats over betaald parkeren in Brabantpark. Verspreid over de avond zijn zo’n 200 wijkbewoners gekomen om zich te laten horen over de plannen van de gemeente. En hoewel de opkomst daarmee een groot succes was, was de uitkomst voor velen teleurstellend.

Lees verder

Pagina's

U bent hier