h

Nieuws van de afdeling

19 juni 2024

Partijleider Jimmy Dijk in Breda voor bijeenkomst meldpunt Co-Med

Foto: sp breda / blabla

Partijleider Jimmy Dijk in Breda voor bijeenkomst meldpunt Co-Med

Lees verder
18 juni 2024

Een feest voor iedereen. Bestaat dat straks nog wel in Breda?

Foto: SP

In de hete zomermaanden samen met wat vrienden op de dinsdagavond naar Parkies toe om te genieten van livemuziek en gezelligheid. Een ervaring die menig velen zullen herkennen. Maar hoelang nog? Het park dreigt straks afgesloten te worden waarbij iedereen van te voren gecontroleerd wordt om te kijken of ze niet te veel drinken mee hebben. Dit allemaal zodat de organisatie meer geld kan verdienen aan het feestje.

Lees verder
31 mei 2024

Kadernota 2024: Wethouder financien gokt en de Bredanaar verliest

Foto: pixabay

De nieuwe kadernota van het gemeentebestuur is slecht nieuws voor veel mensen in onze stad. De komende jaren betaal je meer aan gemeentelasten voor veel minder service. Van minder onderhoud aan de sporthal in de wijk en het minder ophalen van het GFT tot bezuinigingen op de WMO, werk en inkomen en jeugdzorg. “Deze uitzichten zijn slecht, we maken ons zorgen. De wethouder gokte en verloor, begrootte niet realistisch en nu zitten we in 2025 met onnodige tekorten en dat stelt de stad voor harde keuzes.” Verzucht SP-fractievoorzitter Inge Verdaasdonk. Waar een half jaar geleden de begroting voor 2025 nog in de plus stond staat hij nu flink in de min. En dat komt niet door het rijk maar door het niet juist begroten van de inflatie en cao-stijgingen, ondanks waarschuwingen van de Bredase SP vorig jaar. De wethouder hield vol dat ze erop vertrouwde dat 2,9% wel genoeg was om de extra kosten te dekken terwijl het rijk 4,12 % adviseerde. Deze gok kost Breda nu een bezuinigingsronde die de wethouder hard aangerekend mag worden.

Lees verder
29 mei 2024

Mooie nieuws over gratis nieuws!

Foto: pixabay / pixabay

Mooie nieuws over gratis nieuws! Het uitdelen van gratis abonnementen aan mensen die dit niet kunnen betalen, blijkt een groot succes. Burgerraadslid Marlous Fieret stelde hier vragen over, waarop het Bredase college positief reageerde.

Lees verder
28 mei 2024

Duur doorverkopen van NAC finale kaartjes doe je niet.

Foto: marktplaats / marktplaats

Als Bredase VVD en SP Breda zijn we het niet vaak met elkaar eens, maar één ding staat voor onze beide partijen altijd als een boom aan de waterkant; onze liefde voor NAC Breda.

Lees verder
27 mei 2024

Bredase SP trapt vol energie de Europese campagne af met Partijleider Jimmy Dijk en Europees Lijstrekker Gerrie Elfrink

Foto: SP

Zaterdag heeft de SP haar campagne afgetrapt voor de Europese verkiezingen. Zo ook in Breda waar de afdeling vanuit heel de regio leden verwelkomde om mee campagne te voeren. Met partijleider Jimmy Dijk, Europees lijstrekker Gerrie Elfrink en ruim 40 man aanwezig is het een dag die niet snel vergeten zal worden.

Lees verder

Pagina's

U bent hier