h

De Bredase SP-fractie

De SP levert vier zetels in de Bredase gemeenteraad. De SP heeft op dit moment een demissionaire wethouder aan het College van B&W.

Dit is onze wethouder en zijn onze raadsleden:

Patrick van Lunteren

Wethouder - Jeugd, wijken en wonen

06-46270044

Ik ben Patrick van Lunteren, 48 jaar. Ik woon sinds maart 2017 in de Belcrum. Sinds 2014 ben ik wethouder in Breda voor onder andere jeugd wonen wijken en maatschappelijke opvang. Patrick is als portefeuillehouder verantwoordelijk voor: Innovatief bestuur - Breda Begroot Wijkaanpak - Sociale projecten in de wijk - Wijkdeals - Wijken en dorpen Bouwen & wonen - Wonen - Bouwen - Corporaties - Welstand Sociale veiligheid - Maatschappelijke opvang - Beschermd wonen - Buurtpreventie Jeugd - CJG - Jeugd (beleid en uitvoering)

Bas Maes

Fractievoorzitter - Algemene zaken, Bouwen en wonen

06-16586821

Mijn naam is Bas Maes, ik ben 37 jaar en woon samen met mijn vrouw en zoontje in de Haagse Beemden. Eigenlijk ben ik architect maar werk sinds enkele jaren bij de Tweede Kamerfractie van de SP in Den Haag als beleidsmedewerker. Daarnaast ben ik de afgelopen tien jaar actief geweest voor de SP in Breda. Eerst voor de jongerenafdeling ROOD, toen als voorzitter en sinds vier jaar als fractievoorzitter in de Bredase Gemeenteraad. Ook de komende periode ben ik gekozen als raadslid en fractievoorzitter.

Dirk Uijl

Gemeenteraadslid - Economie, verkeer en openbare ruimte (lid agendacommissie)

06-21265323

Ik ben Dirk Uijl, 36 jaar oud en geboren en getogen in Breda en momenteel woonachtig in Geeren Zuid. Ik ben zo’n 12 jaar lid van de SP, en al vanaf dag 1 actief met acties tegen leegstand en voor hulp aan dakloze jongeren, en de afgelopen 6 jaar ben ik actief in de raad. Daarnaast ben ik jarenlang jeugdhulpverlener in Rotterdam Zuid geweest, en sinds 3 jaar ben ik beleidsmedewerker voor de SP fractie in de Tweede Kamer.

Boi Boi Huong

Gemeenteraadslid - Werk en inkomen en Armoedebeleid

06-16519278

Ik ben Boi Boi Huong. Raadslid namens SP Breda. Ik ben opgeleid als journalist en sinoloog en heb een Master in de Internationale Betrekkingen. Ik heb met plezier Chinese les gegeven. Lange tijd heb ik me verdiept in China en nu focus ik me nu met veel interesse op Breda. Momenteel werk ik als buschauffeur op een wijkbus, in de wijk IJpelaar, Ginneken en Ruitersbos. Dat vind ik erg leuk om te doen omdat je veel contact hebt met Bredanaars. Het is een klein busje waarin de passagiers de chauffeurs kennen.

Michel Verschuren

Burgerraadslid - Jeugd, onderwijs en educatie

06-13847515

Mijn naam is Michel Verschuren, 33 jaar oud, docent geschiedenis en voorzitter van de afdeling Breda. Socialist in hart en nieren en nummer vijf tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen. Ik lees graag, fiets graag en heb een brede interesse. Zelf woon ik in Princenhage samen met mijn vriendin.

Inge Verdaasdonk

Burgerraadslid - Zorg en welzijn en veiligheid

Mijn naam is Inge Verdaasdonk, 42 jaar en geboren en getogen in Breda. Ik woon samen met mijn dochters van 16 en 20 in de Belcrum. Ik ben maatschappelijk werker en werk als zelfstandig begeleider bij complexe situaties. Daarnaast ben ik jaren lid van de SP en sinds 2 jaar actief als burgerraadslid op vooral maatschappelijke onderwerpen.

Pieter Teurlings

fractiemedewerker

076-5294332

Pieter is een Bredanaar in hart en nieren. Hij heeft onder andere MAVO en MEAO gedaan en is naast fractiemedewerker ook postbezorger en ZZP’er . Hij woont nu al weer 25 jaar in Breda Noord. Hobby 's zijn o.a. volleyballen en schaken. Sinds 2010 is Pieter de steun en toeverlaat van de fractie. Pieter zorgt ervoor dat de inkomende brieven, e-mails en telefoontjes worden afgehandeld en indien nodig worden doorgestuurd.

U bent hier