h

Nieuws uit 2022

30 december 2022

Lilian Marijnissen komt naar Breda

Foto: SP

‘De winst van eerlijk delen’-tour komt naar Breda. Op maandag 23 januari gaat Lilian Marijnissen in gesprek met Sander de Kramer over haar recent verschenen boek 'De winst van eerlijk delen'. Een gesprek over de huidige tijd en de ideeën voor de toekomst. Singer-songwriter Niels Geusebroek (bekend van de hits ‘Take Your Time Girl’ en ‘Year Of Summer’) zorgt live voor de muziek.

Lees verder
22 december 2022

SP vraagt om meer hulp met de stijgende energieprijzen

Foto: Dirk Uijl

Op donderdag 22 december zal tijdens de debatraad de energiecrisis worden besproken. De Bredase SP heeft hier al in september om gevraagd omdat veel mensen, zowel inwoners als verenigingen en ondernemers, de hoge inflatie en energierekening voelen in hun portemonnee. De SP zet echter vraagtekens bij het noodpakket waar het college nu mee komt. Fractievoorzitter Inge Verdaasdonk: “Steeds meer mensen zien hun spaargeld maandelijks minder worden en voor studenten is er nog steeds niets geregeld wat helpt. Zo laat je mensen alsnog in de kou zitten.”

Lees verder
21 december 2022

Huurders Bredase Mooilandflats in de kou

Foto: SP

Zo’n twintig Mooiland-huurders uit de Schorsmolen kwamen met de SP  samen op een bewonersavond. Ze zijn de wijze waarop Mooiland met ze omgaat goed zat. De aanleiding was een kapot ventilatiesysteem, maar tijdens de avond gaven de bewoners talloze andere voorbeelden van achterstallig en slecht onderhoud. De gedupeerde bewoners zitten nu met schimmel, lekke roosters en stoken zich arm.  ‘Mij dochter en ik slapen in mijn huiskamer, want na de renovatie is de slaapkamer niet meer warm te krijgen!’ aldus huurder Loes. De bewoners eisen erkenning en oplossingen voor hun problemen en gaan als actiecomité verdere stappen ondernemen.

Lees verder
20 december 2022

Ambtenaren krijgen bonus, mensen van ATEA in de kou

Foto: SP

Ambtenaren van de gemeente Breda krijgen 750 euro bonus als compensatie voor deze dure tijden, maar de werknemers van ATEA – die ook gewoon werk doen voor Breda – krijgen helemaal niks. Fractievoorzitter Inge Verdaasdonk: “Het is mooi dat de gemeente iets doet voor hun mensen, maar het is natuurlijk belachelijk dat de mensen met het laagste loon overgeslagen worden!” De SP heeft inmiddels vragen gesteld over dit probleem. Vanuit het stadskantoor is wel alvast toegezegd dat iedereen in aanmerking komt voor een extra ondersteuning van 200 euro per maand in de eerste drie maanden van 2023. Aanvragen van dit geld kan via de teamleider, of mail naar breda@sp.nl voor vragen.
 
Het is niet de eerste keer dat de SP aan de bel trekt over de beloning van ATEA werknemers. Nog maar een paar weken geleden heeft de gemeenteraad gestemd over een voorstel van de SP dat alle mensen die werken voor de gemeente Breda, dus ook de mensen van ATEA, minimaal 14 euro per uur moeten verdienen. Verdaasdonk: “Helaas heeft de gemeenteraad dit voorstel voor nu weggestemd, maar de SP blijft zich inzetten voor een leefbaar loon voor alle mensen die voor de gemeente werken.”

Lees verder
18 december 2022

Geslaagde kerstactie SP Breda op de Grote Markt

Foto: SP

Dat is de boodschap van de Bredase SP deze zaterdag op de Grote Markt. Met een groep van 15 man stond de Bredase SP op de Grote Markt om mensen fijne feestdagen toe te wensen en vragen wat hun wensen zijn voor 2023.

Lees verder
15 december 2022

Gemeente biedt maatwerk bij woningproblematiek

In sommige gevallen biedt de Gemeente Breda een maatwerkoplossing aan als er bepaalde redenen zijn waardoor je dringend een andere woning nodig hebt. Dit ontdekte de Bredase SP naar aanleiding van door hen gestelde vragen

Lees verder

Pagina's

Vragenlijst Schippersdonk e.o.

 
1 Begin 2 Einde
Vul hieronder jouw klacht in over onderhoud of reparaties van jouw huurwoning van Alwel of omtrent communicatie met Alwel.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier