h

Nieuws uit 2019

25 december 2019

Fijne feestdagen

Foto: Maartje Verheijen

Breda is een mooie, bourgondische stad waar het leven goed is. Maar niet altijd en ook niet voor iedereen. De SP staat, ook in 2020, voor een Breda van iedereen.

Lees verder
24 december 2019

Opheffingsuitverkoop bij Juzt

Foto: Google Streetview
De opheffingsuitverkoop van Juzt is, precies zoals de SP voorspeld heeft, volop gaande. De jeugdzorggigant die door wanbeleid in de financiële problemen is gekomen, wordt nu versneld afgebroken. Dat blijkt uit financieel onderzoek. Daarnaast lijkt Breda flink het schip in te gaan met de lening die in oktober 2019 is verstrekt. Raadslid Inge Verdaasdonk: “Het meest pijnlijk is nog wel de onzekerheid voor cliënten die er goed zaten, en personeel dat niet zomaar ergens anders aan de bak komt. Daarom stellen we nu vragen, en willen we in alle openbaarheid antwoord. Mensen hebben het recht om te weten waar ze aan toe zijn.”
Lees verder
23 december 2019

Kerstwensen: van een wereld zonder onvrede tot vergevingsgezindheid

Foto: SP

Traditiegetrouw stond de SP ook dit jaar op de laatste zaterdag voor Kerst weer op de Grote Markt met de Kerstactie. Met kannen warme chocolademelk werden bezoekers van de stad verleidt om hun wens voor 2020 in de Kerstboom te hangen. Afdelingsvoorzitter Michel Verschuren: "Het is leuk om te zien hoe aan het einde van de dag de boom vol hangt met warme en mooie wensen. Wensen over een betere wereld, meer geluk en een goede gezondheid voor zichzelf maar vaak ook voor naasten."

Lees verder
16 december 2019

SP Breda kijkt terug op geslaagd congres

Foto: SP

Zaterdag was SP Breda aanwezig op het 24ste congres van de SP in Nieuwegein. “Een zaal vol enthousiaste en betrokken SP’ers” merkte Michel Verschuren (voorzitter van SP Breda) op. Meer dan duizend mensen waren bijeengekomen om het congresstuk te bespreken en te vernemen dat Jannie Visscher met 64% van de stemmen de nieuwe partijvoorzitter wordt. SP Breda boekte deze dag mooie successen. Deze werden voorbereid waren op de ledenvergaderingen. Zo komt er mede door SP Breda (en vele andere afdelingen) duidelijker aandacht voor de bestrijding van discriminatie. Spreekt de SP uit dat mensen met een beperking de volle aandacht verdienen. Het had wat overtuiging nodig, maar de congrescommissie nam een motie van de afdeling over om te onderzoeken hoe we leden kunnen laten stemmen die niet naar de ledenvergadering kunnen komen. SP-lid en afgevaardigde Peter Nuijten riep bij de stemming trots uit: “Dat is mijn voorstel!” Hij diende dit voorstel in op de ledenvergadering in november.

Lees verder
12 december 2019

Commissie van buiten afdeling gaat ontstane situatie onderzoeken

Foto: SP

De leden van SP Breda hebben woensdagavond in overgrote meerderheid besloten dat er een commissie moet komen die de ontstane situatie in de afdeling gaat onderzoeken. Fractie en bestuur zegden twee weken geleden het vertrouwen op in SP-raadslid Boi Boi Huong. “Een commissie met wijze SP’ers van buiten de afdeling, gaat nu kijken hoe het zover heeft kunnen komen”, zegt voormalig afdelings- en fractievoorzitter Johan Kwisthout die als oudgediende de commissie bij zal staan met advies. “En nog belangrijker: hoe gaan we na dit alles als afdeling weer samen vooruit.”

Lees verder
11 december 2019

SP kritisch over veel te dure kerstboom

SP Breda heeft samen met VVD en Breda’97 vragen gesteld over het bericht van BN/DeStem dat de kerstboom die tijdens het evenement Betoverend Breda op de Grote Markt staat een kapitaal kost. Raadslid voor de SP Dirk Uijl hierover: “Het is schaamteloos dat er €100 duizend belastinggeld kapotgeslagen wordt op een plastic kerstboom, terwijl dit college ondertussen bezuinigd op armoedebestrijding, jeugd en zorg. En dat gigantische bedrag wordt ieder jaar opnieuw uitgegeven. Want voor al dat geld kopen we niet eens die boom, maar huren we die van een commerciële partij!” Tot vorig jaar werd door een bedrijf uit de regio met echte bomen een grote kerstboom op de Markt gezet, deze was met €15 duizend een heel stuk goedkoper.

Lees verder

Pagina's

U bent hier