h

Nieuws uit 2008

24 december 2008

Woningnood: Breda maakt verkeerde keuzes

Breda bouwt netto 15 betaalbare woningen per jaar. Dit is het teleurstellende resultaat van de ‘Alliantie’ tussen gemeenten en wooncoöperaties. Zo halen ze nooit die 30% bereikbare woningen in Breda die hard nodig zijn. De mensen op de wachtlijsten blijven nog wel even in de wacht staan. Joyce van der Sanden, raadslid van de SP, schreef hierover een opiniestuk.

Lees verder
24 december 2008

Nominatie Rahal Lamlih voor vrijwilliger van het jaar

Bekijk hier de nominatie van onze kameraad Rahal Lamlih als Bredaas vrijwilliger van het jaar:

Lees verder
23 december 2008

Succesvolle actie voor Resto du Coeur van Rahal Lamlih

Op zondag 21 december deelde de SP tomatensoep uit op het pleintje aan de Veemarktstraat. Voorbijgangers werden geïnformeerd over het initiatief van onze partijgenoot Rahal Lamlih, die al jarenlang iedere dag gratis kookt voor daklozen in Breda. Hij heeft een stichting 'Resto du Coeur' (restaurant van het hart) opgericht. Om Rahal financieel te ondersteunen en zijn vrijwilligerswerk mogelijk te blijven maken, vroeg de SP een vrije bijdrage die volledig naar de stichting van Rahal gaat. Hiermee werd in de collectebus ongeveer 165 euro opgehaald, en een nog onbekend bedrag via de giro (maak uw bijdrage over op giro 5226617 ten name van Stichting Resto du Coeur in Breda).

Lees verder
16 december 2008

SP voert actie voor 'Resto du Coeur' van Rahal Lamlih

Op zondag 21 december deelt de SP tomatensoep uit op het pleintje aan de Veemarktstraat. Voorbijgangers worden geïnformeerd over het initiatief van onze partijgenoot Rahal Lamlih, die al jarenlang iedere dag gratis kookt voor daklozen in Breda. Hij heeft een stichting 'Resto du Coeur' (restaurant van het hart) opgericht. Om Rahal financieel te ondersteunen en zijn vrijwilligerswerk mogelijk te blijven maken, vraagt de SP een vrije bijdrage die volledig naar de stichting van Rahal gaat. De SP staat van 12.00 tot 16.00 op het pleintje aan de Veemarktstraat, bij het Bisschoppelijk Paleis.

Lees verder
30 november 2008

Vier zetels voor Water Natuurlijk

Water Natuurlijk, de lijst van milieu- en waterrecreatieorganisaties bij de waterschapsverkiezingen, heeft bij deze verkiezingen vier van de eenentwintig zetels behaald. De SP heeft niet deelgenomen aan deze verkiezingen; volgens ons kunnen de taken van het waterschap het beste bij de provincie ondergebracht worden. Wel hebben we onze lokale achterban geadviseerd om op de lijst van Water Natuurlijk te stemmen. Al in 2007 waren er in Breda gesprekken tussen GroenLinks, SP, en een aantal milieuorganisaties om te komen tot een brede progressieve en groene lijst die mens en milieu hoog in het vaandel had staan. Het landelijke initiatief Water Natuurlijk is weliswaar politiek onafhankelijk, maar de standpunten en doelstellingen komen voor een belangrijk deel overeen met de ideeën die de SP in 2007 hierover had.

Lees verder
25 november 2008

SP start onderzoek naar verhoging servicekosten

De maximale huurverhoging per 1 juli 2008 bedroeg 1,6% van de huurprijs. Maar naast huur betalen veel huurders ook servicekosten. Dit zijn vergoedingen voor gebruik van gemeenschappelijke ruimten, de kosten van de huismeester, administratiekosten, schoonmaakkosten, vaak ook huur van de boiler en dergelijke. Voor deze servicekosten is géén maximale verhoging afgesproken. De SP-Breda heeft meldingen binnengekregen dat sommige verhuurders de servicekosten misbruiken om een verkapte huurverhoging door te voeren, en organiseert een onderzoek naar de verhoging van de servicekosten. In Breda worden 10.000 enquêtes verstuurd en huurders kunnen ook via de website hun bedragen invoeren. Indien nodig zal de SP verhuurders aanspreken op te hoge voorschotten - waardoor ze rentevoordeel binnenhalen op kosten van de huurders - of te hoge kosten voor administratie en dergelijke.

Lees verder

Pagina's

Vragenlijst Schippersdonk e.o.

 
1 Begin 2 Einde
Vul hieronder jouw klacht in over onderhoud of reparaties van jouw huurwoning van Alwel of omtrent communicatie met Alwel.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier