h

Nieuws uit 2012

22 december 2012

Premiersnorm voor publieke instellingen op initiatief SP

De raad van Breda besloot afgelopen donderdag een premiersnorm in te voeren. Publieke en semipublieke instellingen waarvan de directie meer verdient dan de premier worden met het percentage van dat meerdere gekort op de subsidies. SP-fractievoorzitter Van Lunteren: " Mooi dat er nu eindelijk iets gebeurt aan dat gegraai uit het gemeenschapsgeld. Als directie moeten ze zich maar eens achter de oren krabben over dit gedrag".
Ruim een jaar geleden stelde de SP in de raad een “Van der Velden-norm” voor. Niemand in die organisaties hoeft meer te verdienen dan de burgemeester van Breda. Dat ging de overige raadsfracties toen nog te ver. Van Lunteren: "Donderdag hoorde ik toch meer partijen over die norm. Wat mij betreft maken we komend jaar die stap".

Lees verder
21 december 2012

Is er nog plaats in de herberg?

Wethouder Bergkamp ziet geen reden dak- en thuisloze gezinnen echt voorrang te geven bij woningtoewijzingen. Dat is de teleurstellende conclusie na de raadsvergadering van gisterenavond. Dat terwijl voor iedereen toch duidelijk is dat je zonder woning niet volwaardig mee kan doen in de samenleving. De gezinnen geven het zelf ook aan: Zonder goed toewijzingsbeleid geen woning. Zonder woning geen inschrijving in het GBA (gemeentelijk basis administratie). Zonder inschrijving in het GBA geen recht op uitkeringen en toeslagen. Zonder uitkeringen en toeslagen geen bestaanszekerheid. Zonder bestaanszekerheid geen participatie. "Dat is ook een participatieladder, maar dan wel de ladder af", zegt SP Raadslid Joyce van der Sanden. "Het is voor volwassenen al erg genoeg. Als er ook nog eens kinderen bij betrokken raken is het helemaal zorgwekkend. Alleen de allerbrutaalste ouders, die de weg naar de wethouder weten te vinden, lukt het soms om snel een woning voor zichzelf en de kinderen te bemachtigen".

Lees verder
19 december 2012

"Red ons buurthuis" wederom actueel!

In 2011 startte de SP de campagne "Red ons buurthuis!". In korte tijd werden door vele tientallen actievoerders, vrijwilligers, buurthuizen en verenigingen ruim 5000 handtekeningen opgehaald tegen de aanstaande bezuiniging op de Bredase buurthuizen. Door de korting en door daar boven op de bezuinigingen op de subsidie van vele verenigingen komen steeds meer buurthuizen in de problemen. Onder andere buurtcentrum De Meidoorn in Tuinzigt is met sluiting bedreigd, en andere zullen in rap tempo volgen. Reden te meer voor de SP om de actie-handschoen weer op te nemen. De boodschap "Red ons buurthuis" is actueel als nooit tevoren nu duidelijk wordt hoe de bezuinigingen in de praktijk uitpakken en welke sociale kaalslag het beleid van de collegepartijen VVD, CDA, D66 en GroenLinks tot gevolg heeft. Wordt uw vereniging, uw buurthuis, uw ontmoetingspunt ook in de problemen gebracht? Laat het ons weten en bespreek met ons mogelijkheden om in actie te komen en samen de politiek ervan te overtuigen dat doorgaan op deze weg heilloos is!

Lees verder
16 december 2012

Kerstwenskaartenactie 2012

Zondagmiddag organiseerden SP Breda en ROOD samen de kerstwenskaartenactie op de Grote Markt. Tien enthousiaste SP-ers waren in touw op deze druilerige middag met wenskaarten voor in de kerstboom, een grabbelton met cadeautjes voor kinderen en lekker warme chocolademelk voor iedereen.

Lees verder
5 december 2012

Wethouder zegt SP toe: nader onderzoek “Klik voor Wonen”

Na herhaaldelijke pogingen de wethouder en overige partijen ervan te overtuigen dat het woningtoewijzingssysteem “Klik voor Wonen” tekort schiet, lijkt het kwartje te zijn gevallen. Naar aanleiding van het zoveelste schrijnende praktijkvoorbeeld dat de SP aandroeg, heeft wethouder Bob Bergkamp toegezegd met de corporaties over de afhandeling hiervan in gesprek te gaan. In dit specifieke geval ging het om een driekamerappartement dat naar een elders wonende vrijgezel ging in plaats van een inmiddels dakloze moeder met drie kinderen. Woordvoerder bouwen en wonen van de Bredase SP-fractie Bas Maes: "Wij zijn blij dat we met het steeds maar weer benoemen van dit alsmaar groter wordend probleem, bij hebben kunnen dragen aan het voortschrijdend inzicht van de wethouder." De resultaten worden eerste kwartaal 2013 verwacht.

Lees verder
3 december 2012

Veilig wandelen in Nieuw Wolfslaar

De gemeente is begonnen met de aanleg van een voetpad langs de Thoornseweg. Hiermee komt een einde aan de onveilige verkeerssituatie die de bewoners van de wijk Nieuw Wolfslaar al vele jaren een doorn in het oog is. Uit een buurtonderzoek dat de SP eerder dit jaar hield onder de bewoners, bleek maar liefst 90% zich zorgen te maken over de veiligheid vanwege het ontbreken van een voetpad. De SP trok hierover bij het college van Burgemeester en Wethouders aan de bel. Ook de bewoners hebben zich op diverse andere manieren ingespannen. "En zoals nu blijkt met succes!", zegt afdelingsvoorzitter Bas Maes. "De SP feliciteert u dan ook met een veiligere en dus prettigere wijk om in te wonen. Wederom het bewijs dat jezelf laten horen en actievoeren helpt!"

Lees verder

Pagina's

Vragenlijst Schippersdonk e.o.

 
1 Begin 2 Einde
Vul hieronder jouw klacht in over onderhoud of reparaties van jouw huurwoning van Alwel of omtrent communicatie met Alwel.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier