h

Nieuws uit 2023

30 november 2023

SP succes: er komt een 'Huis van het Recht'

Foto: M. Verschuren

Feest binnen de SP fractie. Op donderdag 30 november nam de gehele raad van Breda een belangrijke motie aan. SP-burgerraadslid Edwin Plinck schreef de motie: "Als slachtoffer van het toeslagenschandaal vind ik het belangrijk dat mensen in Breda geholpen worden door de overheid als zij sociale en juridische problemen hebben, het Huis van het Recht gaat hierbij helpen". Het Huis van het Recht is in de landelijke politiek een initiatief van SP-Kamerlid Michiel van Nispen.

Lees verder
13 november 2023

Bredase SP voert campagne samen met Bredaas Kamerlid Michiel van Nispen

Foto: SP

Afgelopen zaterdag is de Bredase SP samen met haar kamerlid Heusdenhout in gegaan. De boodschap was helder: "Stem SP voor een socialere regering en voor een partij die alle zogenaamde sociale partijen bij de les houdt"

Lees verder
10 november 2023

Oppositie kraakt begroting Breda

Foto: M. Verschuren

Op donderdag 9 november besprak de Bredase gemeenteraad de begroting en de gehele oppositie was het met elkaar eens. Dit is geen goede begroting en het resultaat was ook ongekend. De voltallige oppositie keurde de Bredase begroting af! SP-fractievoorzitter Inge Verdaasdonk: "Deze begroting brengt bestaanszekerheid verder weg voor een hoop Bredanaars, de kansenongelijkheid groeit en het college weigert om haar financiën gezond te houden met eerlijke lastenverdeling in Breda, dus tegen."

Lees verder
8 november 2023

Mooiland komt beloftes niet na: huurders hangen spandoeken op

Foto: SP

Een jaar geleden zijn huurders in opstand gekomen tegen woningcorporatie Mooiland. 114 handtekeningen, een zwartboek dat na lang aandringen is aangeboden aan de directeur, maar de problemen zijn desondanks alles absoluut niet minder geworden en komt Mooiland haar mooie beloftes niet na. Omdat praten niet geholpen heeft, hebben de huurders spandoeken buiten gehangen met de leus: "Mooiland geeft niet thuis".

Lees verder
6 november 2023

De SP plakt geen pleisters! (Maar wel posters)

Foto: SP

Door heel de stad hangen ze weer: de posters van de SP. Een poster met de heldere boodschap dat pleister plakken op maatschappelijke problemen niet helpt, maar SP stemmen wel!  

Lees verder
5 november 2023

Nieuwe ledenavond van SP Breda een succes!

Foto: SP

Een leuke bowling en een drankje achteraf beviel de nieuwe leden erg goed! Afdelingsvoorzitter Maartje Verheijen: "Wat een toffe manier om hier te zitten met een deel van alle nieuwe leden van de afdeling. Niet alleen hebben we ze nu leren kennen maar hebben we het ook kei gezellig gehad!".

Lees verder

Pagina's

U bent hier