h

Nieuws uit 2023

11 maart 2023

SP in de Hoge Vucht voor een Brabant van ons allemaal

Foto: SP

Vandaag is SP in haar bekende Hoge Vucht geweest om de bewoners te spreken over de snel naderende verkiezingen. De socialisten waren goed op dreef en pleitten in zowel de Wisselaar, Biesdonk en Geeren-Zuid als bij het Winkelcentrum voor een Brabant van ons allemaal!

Lees verder
8 maart 2023

Dakloze Thomas gaat komende weken demonstreren op de Grote Markt

Foto: SP Breda

Thomas gaat de komende weken demonstreren op de Grote Markt in Breda om aandacht te vragen voor dakloosheid. Elke donderdag tussen 15:00u en 21:00u zal hij te vinden zijn rondom het stadhuis. “Een paar rotgebeurtenissen en iedereen kan dakloos worden. En hoe het systeem nu werkt, helpt mij niet. Het maakt het mij alleen maar moeilijker.” vertelt Thomas. Zelf is hij dakloos worden nadat hij voor straf twee maanden uit de opvang is gezet. De bekende Bredase strafrechtadvocaat Peter Schouten heeft zich met een groep betrokken mensen ontfermd over Thomas. Onder de vlag van #TeamThomas ondersteunen ze hem bij het vinden van onderdak en het op de kaart te zetten van dit probleem. “Ik wil dat men bewust wordt in wat voor onmenselijke omstandigheden dakloze mensen leven. Het is de hoogste tijd dat dit moet veranderen.”

Lees verder
7 maart 2023

Bredase SP boos: spandoek tegen woningnood verdwenen

Foto: SP

De Bredase SP is boos over het verwijderen van het spandoek met de tekst “leegstand = woningnood” bij de Lunet. Voorzitter van de afdeling Olaf van den Bruggen: “De Lunet staat al jaren leeg terwijl er enorme woningnood is. Het spandoek wees iedereen die er langs kwam op dat feit dat de woningnood gecreëerd wordt door inhalige projectontwikkelaars die niet betaalbaar willen bouwen. Blijkbaar voelde iemand zich daar op aangesproken.” Het spandoek heeft er ongeveer drie weken gehangen.

Lees verder
2 maart 2023

SP Breda biedt Armoedepamflet aan

Foto: So

Vandaag hebben inwoners van Breda samen met fractievoorzitter Inge Verdaasdonk een pamflet over de aanpak van Armoede aangeboden aan verantwoordelijk wethouder de Nobel. De inhoud van dit pamflet komt van de thema-avond die de Bredase SP vorig jaar op Wereldarmoededag heeft georganiseerd. “Breda heeft een armoedebeleid wat vraagt om uitbreiding” zegt Verdaasdonk. “Er is de laatste jaren bezuinigd op armoedebeleid terwijl de armoede juist toeneemt in Breda. Wij overhandigde daarom dit armoedepamflet waarop de wethouder kan lezen wat Bredanaars in armoede graag verandert zien in Breda.” De Bredase SP is blij dat de wethouder het pamflet heeft aangenomen en we hopen de inhoud ervan terug te zien in toekomstig beleid in Breda

Lees verder
1 maart 2023

Ideologie centraal op de SP Breda-ledenbijeenkomst van maart

Foto: SP

Woensdagavond is de Bredase SP samen voor de maandelijkse ledenbijeenkomst. Op de bijeenkomst staan de SPers stil bij wat de afdeling de afgelopen maand heeft gedaan. Met bijvoorbeeld het Volksprotest, de bijeenkomst met Sandra Beckerman, lokale acties en de verkiezingscampagne.

Lees verder
1 maart 2023

Terugblik: Lilian Marijnissen in Breda

Foto: SP

Op een maandagavond in januari kwam Lilian Marijnissen naar Breda met haar nieuwe boek "De winst van eerlijk delen". Met ruim 150 man in de zaal werd de socialist geïnterviewd door Sander Kramer. Zo kreeg Lilian vragen als wat nou het belang van het boek is en wat ze ermee hoopt te bereiken.

Lees verder

Pagina's

U bent hier