h

Michel Spekkers stopt als commissielid

17 december 2010

Michel Spekkers stopt als commissielid

Michel Spekkers, commissielid-niet raadslid voor de SP in Breda, heeft besloten per direct zijn functie als commissielid neer te leggen. Spekkers is de initiatiefnemer van open(n)u.nl, de lokale versie van Wikileaks die binnenkort in meer dan 50 gemeenten actief wordt. Gelet op de enorme vlucht die het project naar verwachting neemt zal Michel komende tijd veel in het nieuws komen rond compromitterende zaken die daar gelekt worden. Om iedere schijn van belangenverstrengeling te vermijden, heeft hij in goed overleg met de SP-fractie in Breda
besloten zijn functie neer te leggen.

De SP verliest hiermee een kundig en betrokken fractielid. De Bredase SP-fractievoorzitter Patrick van Lunteren betreurt dit, maar heeft begrip voor de beslissing van Spekkers: "Michel is al geruime tijd zeer betrokken bij alles wat te maken heeft met transparantie en openbaarheid van bestuur. Eerder, in 2008, heeft hij hier zelfs een prijsvraag van het ministerie van Binnenlandse Zaken mee gewonnen en de website jijendeoverheid.nl opgericht. Het oprichten van de lokale Wikileaks is daar een logisch vervolg van. Echter, om iedere schijn van belangenverstrengeling tussen initiatieven als jijendeoverheid.nl en Wikileaks te vermijden, heeft Michel besloten om zijn commissielidmaatschap neer te leggen en zich volledig te richten op deze initiatieven".

U bent hier