h

Premiersnorm voor publieke instellingen op initiatief SP

22 december 2012

Premiersnorm voor publieke instellingen op initiatief SP

De raad van Breda besloot afgelopen donderdag een premiersnorm in te voeren. Publieke en semipublieke instellingen waarvan de directie meer verdient dan de premier worden met het percentage van dat meerdere gekort op de subsidies. SP-fractievoorzitter Van Lunteren: " Mooi dat er nu eindelijk iets gebeurt aan dat gegraai uit het gemeenschapsgeld. Als directie moeten ze zich maar eens achter de oren krabben over dit gedrag".
Ruim een jaar geleden stelde de SP in de raad een “Van der Velden-norm” voor. Niemand in die organisaties hoeft meer te verdienen dan de burgemeester van Breda. Dat ging de overige raadsfracties toen nog te ver. Van Lunteren: "Donderdag hoorde ik toch meer partijen over die norm. Wat mij betreft maken we komend jaar die stap".

U bent hier