h

Kerstactie ROOD Breda

17 december 2011

Kerstactie ROOD Breda

Rood deelt uit

De jongeren van ROOD Breda voerden zaterdag 17 december 2011 een kerstactie op de Grote Markt in Breda. Ze deelden koekjes en warme drankjes uit en zamelden kerstwensen in. De jonge SP leden willen graag met een positief gevoel het nieuwe jaar in. De hele week zijn ze aan het bakken en brouwen geweest. Het lekkers ging er bij het winkelend publiek maar wat graag in. Trekker van ROOD Breda Eva Brokx zegt: " Het afgelopen jaar is veel afgepakt van de ouderen en de jongeren in Breda. Wij geven de mensen vandaag wat terug".

Niels

Voorbijgangers konden, net als voorgaande jaren, ook nu weer hun wens voor 2012 kwijt in de traditionele SP kerstboom. De jongeren van ROOD en de jongeren van geest van de SP afdeling zullen die wensen komend jaar op straat en in de Raad proberen een stapje dichter bij te brengen. Actief SP’er Paul Marijnissen: " Mijn wens: ik Wens Een beter Nederland, Samen met u".

Een wens voor 2012

Een belangrijke wens van jongeren in Breda wordt al direct in actie omgezet. ROOD Breda gaat komende weken ook actie voeren tegen de plannen van VVD, CDA, D66 en GroenLinks om geld te heffen voor het veilig stallen van je fiets. "Het is een belachelijk plan", zegt Eva: "Juist studenten maken veel gebruik van die fietsenstallingen. Ik dacht dat D66 en GroenLinks daar zo goed aan dachten. Ik heb de jongens van DWARS er nog niet
over gehoord".

U bent hier