h

Ambtenaren krijgen bonus, mensen van ATEA in de kou

20 december 2022

Ambtenaren krijgen bonus, mensen van ATEA in de kou

Foto: SP

Ambtenaren van de gemeente Breda krijgen 750 euro bonus als compensatie voor deze dure tijden, maar de werknemers van ATEA – die ook gewoon werk doen voor Breda – krijgen helemaal niks. Fractievoorzitter Inge Verdaasdonk: “Het is mooi dat de gemeente iets doet voor hun mensen, maar het is natuurlijk belachelijk dat de mensen met het laagste loon overgeslagen worden!” De SP heeft inmiddels vragen gesteld over dit probleem. Vanuit het stadskantoor is wel alvast toegezegd dat iedereen in aanmerking komt voor een extra ondersteuning van 200 euro per maand in de eerste drie maanden van 2023. Aanvragen van dit geld kan via de teamleider, of mail naar breda@sp.nl voor vragen.
 
Het is niet de eerste keer dat de SP aan de bel trekt over de beloning van ATEA werknemers. Nog maar een paar weken geleden heeft de gemeenteraad gestemd over een voorstel van de SP dat alle mensen die werken voor de gemeente Breda, dus ook de mensen van ATEA, minimaal 14 euro per uur moeten verdienen. Verdaasdonk: “Helaas heeft de gemeenteraad dit voorstel voor nu weggestemd, maar de SP blijft zich inzetten voor een leefbaar loon voor alle mensen die voor de gemeente werken.”

U bent hier