h

Opheffingsuitverkoop bij Juzt

24 december 2019

Opheffingsuitverkoop bij Juzt

Foto: Google Streetview
De opheffingsuitverkoop van Juzt is, precies zoals de SP voorspeld heeft, volop gaande. De jeugdzorggigant die door wanbeleid in de financiële problemen is gekomen, wordt nu versneld afgebroken. Dat blijkt uit financieel onderzoek. Daarnaast lijkt Breda flink het schip in te gaan met de lening die in oktober 2019 is verstrekt. Raadslid Inge Verdaasdonk: “Het meest pijnlijk is nog wel de onzekerheid voor cliënten die er goed zaten, en personeel dat niet zomaar ergens anders aan de bak komt. Daarom stellen we nu vragen, en willen we in alle openbaarheid antwoord. Mensen hebben het recht om te weten waar ze aan toe zijn.”
 
In verschillende geheime sessies is de gemeenteraad van Breda bijgepraat over Juzt. Uit openbare informatie die de SP de afgelopen dagen heeft ontvangen, komt een overduidelijk beeld naar buiten dat de redding van Juzt nooit een haalbare zaak is geweest. Verdaasdonk: “Van een doorstart is nooit sprake geweest, Juzt wordt gewoon ontmanteld en houdt op te bestaan. Het feit dat er versneld wordt afgebroken, het feit dat er niet is nagedacht over een sociaal plan voor personeel en het feit dat het nog maar zeer de vraag is of gemeenten zoals Breda hun geleende geld terug krijgen. Het schetst een ontluisterend beeld.”
 
Lees hier de vragen en bijlagen:

U bent hier