h

SP start onderzoek naar verhoging servicekosten

25 november 2008

SP start onderzoek naar verhoging servicekosten

De maximale huurverhoging per 1 juli 2008 bedroeg 1,6% van de huurprijs. Maar naast huur betalen veel huurders ook servicekosten. Dit zijn vergoedingen voor gebruik van gemeenschappelijke ruimten, de kosten van de huismeester, administratiekosten, schoonmaakkosten, vaak ook huur van de boiler en dergelijke. Voor deze servicekosten is géén maximale verhoging afgesproken. De SP-Breda heeft meldingen binnengekregen dat sommige verhuurders de servicekosten misbruiken om een verkapte huurverhoging door te voeren, en organiseert een onderzoek naar de verhoging van de servicekosten. In Breda worden 10.000 enquêtes verstuurd en huurders kunnen ook via de website hun bedragen invoeren. Indien nodig zal de SP verhuurders aanspreken op te hoge voorschotten - waardoor ze rentevoordeel binnenhalen op kosten van de huurders - of te hoge kosten voor administratie en dergelijke.

Online servicekosten-onderzoek

U bent hier