h

Nieuws, oktober 2024

17 oktober 2024

Aanpak voor mensen zonder dak in Breda wordt eerlijker

Foto: Housing First nederland / housing first

Afgelopen week is door Gemeenteraad Breda unaniem besloten dat de aanpak voor mensen zonder dak/thuis eerlijker moet na aanleiding van bespreking geagendeerd door Fractievoorzitter Inge Verdaasdonk. Dit begon met een ingrijpend werkbezoek in de zomer met mensen die eigen ervaring hadden me dak- of thuisloos zijn. Uit de recente telling blijkt het grote aantal mensen zonder huis 1076 in regio Breda, waarvan in Breda 47% vrouw is en 21% kinderen zijn. Er moet dus (in de regio) echt beter aangesloten worden bij de hulpvragen op weg naar een thuis voor iedereen.
In het bespreekstuk zijn samen met ervaringsdeskundigen en veldwerkers een aantal knelpunten beschreven waar mensen die (dreigend) dak- of thuisloos raken tegenaan lopen en daarbij ook oplossingen genoemd (
https://breda.notubiz.nl/document/14327599/1?connection_type=17&connection_id=10730387 Dit bespreekstuk moet de wethouder meenemen bij de verbeteringen die hij komende tijd gaat doorvoeren, dat heeft de gemeenteraad unaniem besloten.

Lees verder
14 oktober 2024

Zorgbuurthuis in Breda weer een stap dichterbij!

Foto: sp.nl

Zorgbuurthuis in Breda weer een stap dichterbij!

Lees verder

U bent hier