h

9 voorstellen met afrekenbare doelen op armoedebeleid

23 mei 2019

9 voorstellen met afrekenbare doelen op armoedebeleid

Foto: Gemeenteraad Breda

SP-raadslid Boi Boi Huong lanceerde afgelopen vrijdag 9 moties met afrekenbare doelen op het armoedebeleid. “We schieten er niets mee op als we de wethouder alleen maar verzoeken om even wat meer zijn best te doen", zegt Huong. "Het aantal gezinnen en kinderen in armoede groeit namelijk alweer verder." Het CBS legde begin 2019 uit hoe het zit. In Breda ligt het percentage gezinnen in armoede tussen de 7 en 9% zo blijkt uit hun rapport. Dat zijn zo’n 8.000 gezinnen en raakt rond de 4.000 kinderen. Mei 2017 lanceerde de SP-fractie ook al een aanvalsplan. De boodschap van de SP toendertijd was duidelijk: “ We moeten samen als burgers, instanties, gemeente en politieke partijen strijden tegen het grootste onrecht in een rijk land als Nederland: armoede en uitsluiting!” Huong: “We zijn nu 2 jaar en veel mooie beloftes, goede bedoelingen en heel wat vergaderen verder. Helaas moet ik constateren dat de boodschap nog niet is geland bij instanties, gemeenten en politieke partijen.”

De gemeente haalt, sinds het nieuwe college aan zet is, zo’n 10 miljoen euro weg bij kwetsbare en arme Bredanaars. “Sterker nog als we niet opletten wordt dit jaar zelfs het geld dat bestemd is voor de duizenden kinderen in armoede nog van ze afgepakt", waarschuwt Huong. “Ruim een kwart miljoen euro verdwijnt in de bodemloze put van de wethoudster Financiën”. De politiek in Breda staat erbij en kijkt er naar. De ene motie na de andere wordt ingediend. Vragen worden gesteld, kritisch, sturend, richtinggevend. Huong: “Maar wat ik mis zijn resultaatafspraken met de wethouder”. Zo blijft armoede een keuze. Huong: “Hoog tijd dus voor stevige aanpak. Met deze moties kan elk raadslid kleur bekennen over het armoedebeleid.”

De moties zullen de komende tijd op diverse momenten in de Gemeenteraad ingediend worden. Zie onderstaand alle 9 moties. 

Reacties

Super goed bezig!!!

U bent hier