h

Werk, inkomen en armoede

26 januari 2024

De buurt, nee, het dorp was de basis: dorpsvisie Bavel vastgesteld

Foto: SP

Succes voor de inwoners van Bavel. De afgelopen twee jaar is er gewerkt aan een dorpsvisie. Vanuit de bewoners zelf, zoals de Bredase SP dat graag ziet. “De buurt is voor ons de basis is ons motto en dat zagen we terug in Bavel” zegt raadslid Michel Verschuren. De Bredase SP had nog een paar eigen voorstellen. Zij vinden dat het openbaar vervoer beter moet in Breda en hoopt dat Bavel weer een eigen dagelijkse verbinding krijgt. Een motie om dit kracht bij te zetten werd door de raad aangenomen.

Lees verder
17 oktober 2023

Wereldarmoededag 2023

Foto: -

Vandaag is het wereld armoede dag. De dag is de wereld in geblazen om wereldwijk armoedeproblematiek onder de aandacht te brengen. In Nederland leven 900.000 mensen in armoede, waaronder 221.000 kinderen. De Bredase SP stelt dat armoede een politieke keuze is, de oplossing ligt daarmee ook bij de politiek. Geen Bredanaar hoeft in armoede te leven of op te groeien. Iedereen heeft een inkomen nodig wat hoog genoeg is om van te leven. Ook in Breda zou iedereen in ieder geval het bestaansminimum moeten ontvangen maar dat gebeurd nu niet.

Lees verder
17 augustus 2023

Gemeente Breda verdacht ruim 90% bezochte gezinnen in Breda-Noord onterecht van uitkeringsfraude.

Foto: SP

Tijdens speciale actiedagen werden deze gezinnen bezocht omdat ze in beeld waren als mogelijk fraudeurs. Na een huisbezoek bleek bij zeker 90% helemaal geen sprake van fraude. ''Zo'n groot aantal onterechte huisbezoeken lijkt meer op een heksenjacht dan een doelgerichte aanpak van fraude'' zo stelt fractievoorzitter Inge Verdaasdonk.

Lees verder
8 maart 2023

Dakloze Thomas gaat komende weken demonstreren op de Grote Markt

Foto: SP Breda

Thomas gaat de komende weken demonstreren op de Grote Markt in Breda om aandacht te vragen voor dakloosheid. Elke donderdag tussen 15:00u en 21:00u zal hij te vinden zijn rondom het stadhuis. “Een paar rotgebeurtenissen en iedereen kan dakloos worden. En hoe het systeem nu werkt, helpt mij niet. Het maakt het mij alleen maar moeilijker.” vertelt Thomas. Zelf is hij dakloos worden nadat hij voor straf twee maanden uit de opvang is gezet. De bekende Bredase strafrechtadvocaat Peter Schouten heeft zich met een groep betrokken mensen ontfermd over Thomas. Onder de vlag van #TeamThomas ondersteunen ze hem bij het vinden van onderdak en het op de kaart te zetten van dit probleem. “Ik wil dat men bewust wordt in wat voor onmenselijke omstandigheden dakloze mensen leven. Het is de hoogste tijd dat dit moet veranderen.”

Lees verder
2 maart 2023

SP Breda biedt Armoedepamflet aan

Foto: So

Vandaag hebben inwoners van Breda samen met fractievoorzitter Inge Verdaasdonk een pamflet over de aanpak van Armoede aangeboden aan verantwoordelijk wethouder de Nobel. De inhoud van dit pamflet komt van de thema-avond die de Bredase SP vorig jaar op Wereldarmoededag heeft georganiseerd. “Breda heeft een armoedebeleid wat vraagt om uitbreiding” zegt Verdaasdonk. “Er is de laatste jaren bezuinigd op armoedebeleid terwijl de armoede juist toeneemt in Breda. Wij overhandigde daarom dit armoedepamflet waarop de wethouder kan lezen wat Bredanaars in armoede graag verandert zien in Breda.” De Bredase SP is blij dat de wethouder het pamflet heeft aangenomen en we hopen de inhoud ervan terug te zien in toekomstig beleid in Breda

Lees verder
9 januari 2023

Bredase SP tijdens Kerstvakantie ook actief in de stad

Foto: Sp

De Kerstvakantie is geen reden om stil te zitten voor de Bredase SP. Zo hebben actieve SP leden een inzamelactie gehouden voor dak- en thuislozen. Daarmee hebben ze ruim 50 rugzakjes weten te vullen met eten en warme sokken. “Waar mensen met Kerst elkaar opzoeken, straten leeg zijn en er voor velen volop eten is, hebben dak- en thuislozen dat totaal niet.” zegt fractievoorzitter Inge Verdaasdonk. “Ik ben blij dat Stichting de Herberg haar deuren heeft geopend tijdens de feestdagen om mensen van warmte, gezelschap en eten te voorzien. Als partij ondersteunen wij dit van harte. Daarom ben ik, samen met andere SP’ers, op Tweede Kerstdag zelf als vrijwilliger aan de slag gegaan in de Kerstherberg.”

Lees verder
15 december 2022

Gemeente biedt maatwerk bij woningproblematiek

In sommige gevallen biedt de Gemeente Breda een maatwerkoplossing aan als er bepaalde redenen zijn waardoor je dringend een andere woning nodig hebt. Dit ontdekte de Bredase SP naar aanleiding van door hen gestelde vragen

Lees verder
18 oktober 2022

Succesvolle eerste avond armoedenetwerk

Foto: Dirk Uijl

Op maandagavond 17 oktober, Wereldarmoededag, heeft de Bredase SP de eerste bijeenkomst van het nieuwe armoedenetwerk georganiseerd. Fractievoorzitter Inge Verdaasdonk: “In tijden van gierende inflatie, energieplafonds en dikke rijen bij de voedselbank is het belangrijk dat inwoners, organisaties en de gemeente weer samen gaan optrekken om armoede te bestrijden. Armoede moet weer op de agenda staan in Breda en met het armoedenetwerk willen we dat zoveel mogelijk mensen en organisaties hierbij betrokken worden.” Wil jij ook je stem laten horen over armoede in Breda? Mail dan naar breda@sp.nl.

Lees verder
17 oktober 2022

Wereldarmoededag thema-avond

Foto: SP

Op maandagavond 17 oktober 2022, Wereldarmoededag, organiseert de Bredase SP een thema-avond over hoe we (energie)armoede bestrijden in Breda. Iedereen die hier ideeën over heeft of hier graag meer over wil weten, is van harte welkom. De avond zal plaatsvinden in De Verbinding, aan de Alexberg 2A en Breda.

Lees verder
21 september 2022

Door druk SP komen meer Bredanaars in aanmerking energietoeslag

Foto: Dirk Uijl

Gisteren heeft het college in een brief aangekondigd dat Bredanaars tot 130% van het bijstandsniveau nu in aanmerking komen voor de energietoeslag. De Bredase SP heeft het college hier voor de zomer al om gevraagd. Fractievoorzitter Inge Verdaasdonk: “We zagen dat steeds meer steden een grotere groep inwoners gingen helpen. En terecht. We spreken regelmatig mensen die echt gigarekeningen voor gas en elektra krijgen maar die nergens aanspraak op konden maken.”

Lees verder

Pagina's

U bent hier