h

Wereldarmoededag 2023

17 oktober 2023

Wereldarmoededag 2023

Foto: -

Vandaag is het wereld armoede dag. De dag is de wereld in geblazen om wereldwijk armoedeproblematiek onder de aandacht te brengen. In Nederland leven 900.000 mensen in armoede, waaronder 221.000 kinderen. De Bredase SP stelt dat armoede een politieke keuze is, de oplossing ligt daarmee ook bij de politiek. Geen Bredanaar hoeft in armoede te leven of op te groeien. Iedereen heeft een inkomen nodig wat hoog genoeg is om van te leven. Ook in Breda zou iedereen in ieder geval het bestaansminimum moeten ontvangen maar dat gebeurd nu niet.

Bijzondere aandacht hebben we voor kinderen die opgroeien in armoede. De achterstand die zij hierdoor oplopen zal hen een leven lang achtervolgen. Daarom zetten we in op kansengelijkheid: geen kind groeit op in armoede.

Meer lezen? Bredase verkiezingsprogramma vkp2.pdf (sp.nl) landelijke programma Verkiezingsprogramma SP Tweede Kamer 2023-2027 - SP

U bent hier