h

Gemeente Breda verdacht ruim 90% bezochte gezinnen in Breda-Noord onterecht van uitkeringsfraude.

17 augustus 2023

Gemeente Breda verdacht ruim 90% bezochte gezinnen in Breda-Noord onterecht van uitkeringsfraude.

Foto: SP

Tijdens speciale actiedagen werden deze gezinnen bezocht omdat ze in beeld waren als mogelijk fraudeurs. Na een huisbezoek bleek bij zeker 90% helemaal geen sprake van fraude. ''Zo'n groot aantal onterechte huisbezoeken lijkt meer op een heksenjacht dan een doelgerichte aanpak van fraude'' zo stelt fractievoorzitter Inge Verdaasdonk.

Na het toeslagenschandaal hoopt de Bredase SP dat de overheid voorzichter om zou gaan met fraudeverdenkingen, daarvan lijkt in Breda geen sprake. Daarom heeft Verdaasdonk ook namens de Bredase SP vragen gesteld aan het college: ''Hoe kan het dat zoveel gezinnen onterecht voor fraudeur zijn aangezien? Waarom werd er specifiek enkel op wijken in Breda-Noord ingezet?''

Lees de vragen hier:

https://breda.notubiz.nl/.../Raadsvragen+SP+09082023...

Vragenlijst Schippersdonk e.o.

 
1 Begin 2 Einde
Vul hieronder jouw klacht in over onderhoud of reparaties van jouw huurwoning van Alwel of omtrent communicatie met Alwel.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier