h

SP steunt oproep burgemeester, maar doe ook hier meer tegen tweedeling

18 juni 2020

SP steunt oproep burgemeester, maar doe ook hier meer tegen tweedeling

Donderdagavond zal SP-raadslid Inge Verdaasdonk in de raadsvergadering vragen stellen over het manifest tegen de tweedeling dat deze week door 15 burgemeester werd gepresenteerd. Ook burgemeester Paul Depla steunde het manifest. SP Breda is blij met deze oproep, en doet samen met de SP-fracties uit de 15 steden gezamenlijke voorstellen om zich hierbij aan te sluiten. Juist op plekken waar meer armoede bestaat en zorg en ondersteuning nodig is, moet de overheid nu meer investeren om tweedeling en achterstelling te bestrijden. Verdaasdonk: “Wij ondersteunen de oproep van de burgemeester, maar we roepen hem en de rest van het college ook op om lokaal meer te doen aan het bestrijden van tweedeling: bij de zorg, de hoogte van de huren en de lonen.”

De SP-fracties willen dat het kabinet de gemeenten meer geld geeft zodat er niet nog meer bezuinigd hoeft te worden op bijvoorbeeld het sociaal domein. “Alle gemeentes hebben nu al grote tekorten en dat wordt waarschijnlijk alleen maar pijnlijker. Je kunt niet de KLM redden en de gemeenten aan hun lot overlaten. Bezuinigingen op belangrijke dingen zoals de jeugdzorg raakt gezinnen en kinderen die het al extra moeilijk hebben door de coronacrisis ontzettend hard. De tweedeling aanpakken begint daar”, zegt Verdaasdonk. Ook willen de fracties dat de huurverhoging van tafel gaat en doen ze een oproep om het minimumloon te verhogen. “Lonen omhoog en lasten omlaag, daar help je de gezinnen in de kwetsbare gebieden echt mee.”

U bent hier