h

Bouwen en wonen

15 juli 2023

Bredase SP haalt klachten op in de Driesprong

Foto: SP

Vanmiddag stond de Bredase SP ook nog in het eerste weekend van de vakantie in de wijk. Bewoners en de SP zamelden samen klachten in over het onderhoud van woningen in de wijk. Deze klachten gaan ze aan WonenBreburg overhandigen zodat zij hier mee aan de slag kunnen. De woningbouwcorporatie beloofde eerder de klachten serieus te nemen.

Lees verder
13 juni 2023

Mooiland neemt zwartboek in ontvangst, bewoners vragen om geen huurverhoging

Foto: SP

Op een warme dinsdagavond 13 juni was het zover. De directeur van Mooiland kwam naar Breda en ging met 20 buurtbewoners in gesprek over de klachten die zij verzameld hadden in het zwartboek en nam deze in ontvangst. De boodschap is duidelijk. Tochtklachten, slechte ervaringen met de regiomanager en slechte afhandeling van klachten en verzoeken.

Lees verder
8 juni 2023

Volle zaal voor thema-ledenbijeenkomst over het Zoet

Foto: SP

Woensdag zijn de Bredase SP'ers weer samengekomen voor haar maandelijkse ledenbijeenkomst, ditmaal met als Thema het zoet. Hiervoor is vanuit de gemeente de projectleider van het zoet gekomen om aan de ruim 30 leden een presentatie te geven over wat er nu op het zoet gebeurt. Na de presentatie kwamen de socialisten met scherpe vragen om meer te weten te komen. Met deze nieuwe informatie op zak bereiden de socialisten zich verder voor op deze grote aankomende stadsontwikkeling en staan ze nog meer klaar om ervoor te zorgen dat dit een wijk wordt voor iedereen.

Lees verder
3 juni 2023

Historisch moment: gemeenteraad Breda spreekt zich uit voor uitbreiding standplaatsen

Foto: Dirk Uijl

De gemeenteraad van Breda wil het aantal standplaatsen voor woonwagens uitbreiden. Dat is de conclusie van de bespreking van het woonwensenonderzoek dat woonwagenbewoners samen met de Bredase SP uit heeft gevoerd.

Lees verder
21 mei 2023

Bewoners Driesprong en SP boeken kleine overwinning

Foto: M. Verschuren

Al meer dan 10 jaar ervaren veel bewoners van de Driesprong tochtklachten. Daarnaast bevatten de woningen gebreken die gerepareerd moeten worden. In deze hechte Mollukse gemeenschap vertrouwt men de woningbouw niet altijd. "Mijn buren hebben wel meldingen gedaan, maar daar wordt door Breburg niet altijd wat aan gedaan", vertelt inwoner John Luhulima. Maar op woensdag 17 mei bezocht WonenBreburg de buurt, samen met de Bredase SP en werden er een aantal toezeggingen gedaan waar de buurt mee vooruitkan. De Bredase SP blijft bovenop deze zaak zitten om ervoor ter zorgen dat de bewoners goed en snel geholpen worden.

Lees verder
10 mei 2023

Actievoeren werkt, maar bewoners nog steeds ontevreden over Mooiland

Foto: M. Verschuren

Op dinsdagavond 9 mei kwamen de bewoners van de Mooilandappartementen opnieuw bij elkaar. De aanleiding was het zwartboek, gevuld met verhalen over Mooiland. De rode draad is dat er nog steeds veel niet op orde is. Eén mevrouw benoemde dat haar ventilatieroosters zelfs als ze dicht staan nog steeds tocht doorlaten. De afgelopen maanden heeft Mooiland werkzaamheden uitgevoerd, maar de tocht- en geluidsklachten blijven. Daarnaast bespraken de bewoners de aankomende bijeenkomst met de directeur vastgoed van Mooiland.

Lees verder
9 mei 2023

Bredase SP: schreeuwend tekort aan woonwagenstandplaatsen

Foto: SP

Er is een schreeuwend tekort aan standplaatsen voor woonwagens, dat is de belangrijkste conclusie van het onderzoek dat de Bredase SP samen met woonwagenbewoners heeft gedaan de afgelopen weken. Er blijkt behoefte te zijn aan zo’n 120 plaatsen, veel meer dan de 25 waar gemeente Breda tot nu toe vanuit gaat. Fractievoorzitter Inge Verdaasdonk: “De gemeente Breda heeft jaren geleden een poging gedaan om de behoefte aan standplaatsen in beeld te brengen. Zij hebben toen maar 20% van de woonwagenbewoners gesproken en op basis van dat onvolledige beeld geconcludeerd dat er maar 25 plaatsen nodig waren. Wij hebben vrijwel alle woonwagenbewoners en vele spijtoptanten – mensen die vroeger op een kamp woonden maar nu in huizen wonen – gesproken, en het probleem is echt veel groter dan de gemeente tot nu toe dacht!”

Lees verder
28 april 2023

Mooiland weigert in gesprek te gaan met huurders

Foto: SP

Dat lieten zij de bewoners van de appartementen in de Schorsmolen en de Bredase SP weten, nadat Mooiland uitgenodigd werd voor een bewonersavond op 9 mei. “Wij hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan een zwartboek met daarin alle verhalen over de slechte communicatie, tochtklachten en achterstallig onderhoud en wilden deze op 9 mei persoonlijk overhandigen.” Aldus een teleurgestelde Maartje Verheijen. De afgelopen maanden heeft zij als bewoner samen met de Bredase SP huurders van de complexen van Mooiland bijgestaan met diverse klachten die zij ervaren.

Lees verder
7 maart 2023

Bredase SP boos: spandoek tegen woningnood verdwenen

Foto: SP

De Bredase SP is boos over het verwijderen van het spandoek met de tekst “leegstand = woningnood” bij de Lunet. Voorzitter van de afdeling Olaf van den Bruggen: “De Lunet staat al jaren leeg terwijl er enorme woningnood is. Het spandoek wees iedereen die er langs kwam op dat feit dat de woningnood gecreëerd wordt door inhalige projectontwikkelaars die niet betaalbaar willen bouwen. Blijkbaar voelde iemand zich daar op aangesproken.” Het spandoek heeft er ongeveer drie weken gehangen.

Lees verder
27 februari 2023

SP Breda onthult spandoek: Leegstand is woningnood!

Foto: SP

Dat staat op het recent onthulde spandoek van de Bredase SP op de Lunet. De socialisten maken een statement over de dringende woningnood die op dit moment in Nederland plaatsvindt. De locatie voor die boodschap ik ook niet per ongeluk; de Lunet staat namelijk al ontzettend lang leeg terwijl de woningnood in Breda op blijft lopen. In Breda moeten mensen namelijk 8 jaar op een woning wachten terwijl er ook leegstand is. De SP wil dat graag anders zien, als het aan de SP ligt wordt leegstand hard aangepakt om zo de woningnood te verlichten.

Lees verder

Pagina's

U bent hier