h

Heeft uitspraak rechter gevolgen voor woningbouw in Breda?

4 mei 2022

Heeft uitspraak rechter gevolgen voor woningbouw in Breda?

Foto: SP

De SP maakt zich zorgen om het bouwen van betaalbare huizen in Breda. Het College heeft torenhoge ambities, maar een rechter in Haarlem zet woningbouw op losse schroeven. De reden: de uitstoot van stikstof. In Breda hebben we kwetsbare natuur, het Ulvenhoutse Bos en vergunningen zijn afhankelijk van de stikstof die daarbij wordt uitgestoten. Raadslid Michel Verschuren en burgerraadslid Olaf van der Bruggen willen weten welke ruimte er nog is voor het college en welke keuzes zij willen maken: bedrijvigheid of wonen.

Afgelopen week deed een rechter in Haarlem uitspraak over de stikstofbank en vernietigde daarbij een vergunning voor 163 woningen in Egmond aan den Hoef. Deze uitspraak heeft grote gevolgen voor 33.000 woningen die vergund zijn of voor toekomstige vergunningen, ook in Breda. De ruimte van de snelheidsverlaging kan niet meer worden ingezet en ergens anders ingekochte ruimte valt niet samen met de stikstofneerslag in bijvoorbeeld het Ulvenhoutse Bos.

U bent hier