h

Treiterbeleid gemeente: 64-jarige mevrouw moet kansloos traject in naar betaald werk

26 februari 2019

Treiterbeleid gemeente: 64-jarige mevrouw moet kansloos traject in naar betaald werk

De 64-jarige mevrouw V. moet op straffe van een korting op haar bijstandsuitkering, een 6-daagse sollicitatietraining gaan volgen. Dit om haar ‘lange termijndoel’, het vinden van betaald werk, te bereiken. Dat was de uitkomst van het gesprek wat mevrouw V. heeft gehad met haar regisseur bij de Gemeente Breda. “Dat mevrouw slechts enkele jaren is verwijderd van de AOW-gerechtigde leeftijd, lichamelijke klachten heeft en meerdere dagen in de week voor haar kleinkinderen zorgt, ontslaat haar kennelijk niet van deelname aan dit bij voorbaat kansloze traject naar betaald werk”, constateert SP-fractievoorzitter Bas Maes tot zijn verbazing. “De kans op een betaalde baan is natuurlijk nihil. Hier lijkt dan ook geen sprake van maatwerk maar van treiterbeleid waarbij de bijstand zo afschrikwekkend mogelijk moet zijn!”

Lees onderstaand de vragen (+ bijlagen) van SP Breda aan het College van B&W

Reacties

Tijd om de wachtgeldregeling op te heffen en gemeentes dwingen om als goed burger organisatie te werken. Moeilijk zzeker .. anders de bezem erdoor halen.

Schandalig!!!!!

Ongelooflijk waar zijn ze toch mee bezig

Welke gemeente zit ze bij?

De schofterigheid viert weer hoogtij!

Ach, ik zit al 4 jaar thuis met ernstige hypermobiliteit en toch ben ik met 4 medische dossiers op zak 100% arbeidsgeschikt verklaard aan de hand van een theoretisch rekensommetje. Gevolg: alle partijen zijn het erover eens dat ik gewoon niet meer kan en mag werken....behalve de gemeente want er zou nog restcapaciteit zijn. Na 28 jaar gewerkt te hebben wordt er dan door een duitse jobcoach verteld dat ik niet zomaar thuis kan gaan zitten en geld vangen. Was daar in eerste instantie de bijstand niet voor bedoeld? je gaat werken, wordt ziek en de nederlandse samenleving helpt je dmv dit vangnet...

Afschaffen die uitkering fabriek waar volwassen mensen als kleine kinderen behandeld worden. Voor een basis inkomen in. Klaar.

Reactie toevoegen

U bent hier