h

Boetes voor buitenslapen voor mensen zonder onderdak

18 januari 2024

Boetes voor buitenslapen voor mensen zonder onderdak

Foto: SP

Na eerdere vragen over buitenslaapsancties en boetes voor bedelen aan zorgbehoevende dak- en thuislozen, hoorde we nu dat er in Breda boetes worden gegeven aan mensen die buiten slapen, omdat ze geen dak hebben. Wij vragen wij ons af welk beeld het college heeft van mensen die door allerlei oorzaken dak- en thuisloos raken? Waar moeten deze mensen dan  slapen, als buiten niet mag, maar het in de opvang niet kan, of vol zit?

In de strijd tegen dakloosheid is een overheid die zo onmenselijk omgaat met mensen niet alleen onwenselijk, maar ook duur. En hier worden mensen niet door geholpen. Er gaat vele miljoenen zorggeld rond voor aanpak dak- en thuislozen maar het veroorzaakt veel problemen. Dakloosheid los je op met het uitreiken van sleutels niet met het uitreiken van boetes. Fractievoorzitter Verdaasdonk: "Deze houding van beboeten veroorzaakt enkel dat mensen verder in de problemen worden geduwd en zullen mensen terecht zich (nog verder) afkeren van de samenleving die er overduidelijk niet is om hen te helpen."  Vandaar dat we vragen hebben gesteld aan college, die ze uiterlijk 15 februari beantwoord moeten hebben.

Hier vind je de vragen: Raadsvragen+SP+16012024+boetes+aan+dak-+en+thuislozen+voor+buiten+slapen (notubiz.nl)

U bent hier