h

Buurtbewoners bij elkaar om onderhoud woningen

12 april 2024

Buurtbewoners bij elkaar om onderhoud woningen

Foto: Olaf van der Bruggen

De verhalen volgen elkaar in rap tempo op tijdens een bewonersavond in buurthuis Gageldonk. Zo'n twintig bezorgde bewoners spraken over tocht, lekkende balkons, gaten in de muren en verouderde boilers die stroom vreten. De bewoners van de Schippersdonk en omgeving maken zich boos over slecht uitgevoerde reparaties en achterstallig onderhoud in hun buurt. "Tussen het kozijn en de muur zit een kier waar ik mijn vinger in kan stoppen." aldus één van de bewoners. De actiebereidheid is hoog en samen met de Bredase SP besluiten ze nog meer klachten in de buurt op te gaan halen. 

Alle bewoners huren van corporatie Alwel. De initiatiefnemers spraken de Bredase SP vorig jaar aan tijdens de campagne en raadslid Michel Verschuren beloofde om terug te komen. "Het was duidelijk dat deze woningen van veertig jaar oud onderhoud nodig hebben en qua duurzaamheid niet passen bij deze tijd." zegt Verschuren. Na een eerste ronde door de buurt met de initiatiefnemers besloten ze gezamenlijk tot een bewonersavond. Verschuren: "De initiatiefnemers pakten het direct goed aan. Ze gingen flyeren en organiseerden daarmee de buurtbewoners." Op deze avond is er ook een nieuwe bijeenkomst gepland, waarom de bewoners zullen praten over vervolgstappen rondom deze actie.

Vragenlijst Schippersdonk e.o.

 
1 Begin 2 Einde
Vul hieronder jouw klacht in over onderhoud of reparaties van jouw huurwoning van Alwel of omtrent communicatie met Alwel.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier