h

SP stelt Jeugdverordening ter discussie

10 januari 2021

SP stelt Jeugdverordening ter discussie

Foto: SP

De SP stelt nog steeds vraagtekens bij de verordening voor jeugdzorg. Fractievoorzitter Inge Verdaasdonk: “Grootste discussiepunt is de inkomenstoets. Hierdoor krijg je alleen een informeel PGB als je door de zorg voor je kind minder dan 120% van het minimumloon gaat verdienen. Daar zijn wij principieel tegen.”

Daarnaast heeft de SP vragen hoe juridisch houdbaar de verordening nu is. “Op ons aandringen is de verordening al eens extra juridisch getoetst en aangepast, want de raad werd veel te veel buitenspel gezet” zegt Verdaasdonk: “maar naar deze inkomenstoets hebben de juristen nog niet gekeken.” Na aandringen van de SP heeft de wethouder toegezegd ook dat deel van de verordening nog na te laten kijken.

U bent hier