h

Inge Verdaasdonk nieuwe fractievoorzitter SP Breda

20 augustus 2020

Inge Verdaasdonk nieuwe fractievoorzitter SP Breda

Foto: Mea Fotografie

Inge Verdaasdonk is door de gemeenteraadsfractie van de SP Breda unaniem verkozen tot nieuwe fractievoorzitter. Zij volgt daarmee Bas Maes op die eerder deze week aangaf het voorzitterschap niet te kunnen combineren met zijn nieuwe werk. Verdaasdonk werkt als zelfstandige in de zorg en woont samen met haar twee dochters in de Belcrum. Sinds 2016 maakt ze onderdeel uit van de fractie. Eerst als commissielid, daarna als raadslid nadat ze bij de raadsverkiezingen van 2018 veel voorkeurstemmen ontving. Verdaasdonk: “Ik ben vereerd dat ik het vertrouwen van de fractie krijg om voorop te gaan in de strijd voor een eerlijker en socialer Breda. Een Breda voor iedereen!”

Verdaasdonk heeft de afgelopen jaren veel voor elkaar gekregen in de raad. Zo wist ze onder andere tonnen aan onterecht ingehouden eigen risico terug te krijgen voor minima die gebruik maakten van een zorgverzekering via de gemeente. Ook kreeg ze het voor elkaar dat de minister de wethouder in Breda terugfloot, nadat die in strijd met de wet bleef handelen rondom het verstrekken van briefadressen aan dak- en thuislozen. Oscar van Raak, afdelingsvoorzitter van de SP Breda: “Inge heeft zich als raadslid met succes ingezet voor mensen in armoede, de zorg en vrijwilligersorganisaties. Met haar als fractievoorzitter zien we de toekomst van de SP in Breda met vertrouwen tegemoet.”

U bent hier