h

Bas Maes stopt als fractievoorzitter SP Breda

17 augustus 2020

Bas Maes stopt als fractievoorzitter SP Breda

Foto: Mea Fotografie

Bas Maes stopt als fractievoorzitter van de SP in de Bredase gemeenteraad. Hij kan het werk als fractievoorzitter niet langer combineren met zijn nieuwe baan. Maes werkt sinds juli als bestuursadviseur voor het College van B&W in Schiedam. Daarvoor was hij voor de Tweede Kamerfractie van zijn partij werkzaam. “Deze mooie nieuwe uitdaging dwingt mij helaas ook om een keuze te maken”, zegt Maes. “Met twee belangrijke verkiezingen in de komende twee jaar, verdient onze afdeling een fractievoorzitter die er vol voor kan gaan. Een groeiend ledenaantal en veel talent zorgen ervoor dat ik mijn taken met een gerust hart overdraag.”  

Maes maakt sinds 2010 onderdeel uit van de gemeenteraadsfractie van de SP Breda, waarvan de eerste vier jaar als commissielid. Na de succesvol verlopen gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014 - de SP ging van 3 naar 6 zetels - werd Maes fractievoorzitter. Met zijn dossierkennis en scherpe stijl van debatteren kreeg hij menig wethouder in het debat op de knieën. Dat hij nu stopt als fractievoorzitter wil volgens Maes echter niet zeggen dat het college opgelucht adem kan halen. Maes: “Of ik nu fractievoorzitter ben of een ander, de SP zal altijd constructief meedenken waar dat kan maar ook keihard oppositie voeren wanneer dat moet.”  

Dat Maes een stapje terug doet vanwege zijn nieuwe werk betekent niet dat hij verdwijnt uit de Bredase gemeenteraad. Hij zal tenminste deze bestuursperiode tot aan 2022 afmaken als raadslid. Maes: “Bij de verkiezingen in 2018 hebben 3.000 Bredanaars mij voor vier jaar hun vertrouwen gegeven. Dat vertrouwen wil ik ook de komende twee jaar waar maken.” De komende tijd zal de SP-fractie zich beraden op wie Maes opvolgt als fractievoorzitter. Naar verwachting zal dit in ieder geval voor de start van het nieuwe politieke seizoen eind augustus bekend zijn.

U bent hier