h

UPDATE - Stinkende dieselaggregaat vervangen voor elektra-aansluiting

24 april 2020

UPDATE - Stinkende dieselaggregaat vervangen voor elektra-aansluiting

Foto: SP

Wethouder Daan Quaars (VVD) heeft donderdagavond in de gemeenteraad van Breda toegezegd dat de stinkende en lawaaierige dieselaggregaat van de tijdelijke zendmast in Zandberg, wordt vervangen voor een elektra-aansluiting. SP Breda en GroenLinks hadden hier bij de wethouder op aangedrongen. SP-fractievoorzitter Bas Maes: "Ik ben blij dat de wethouder snel met een oplossing komt. Juist nu veel mensen vanwege de coronacrisis thuis zijn, is het fijn dat omwonenden een raam open kunnen zetten of in de tuin kunnen zitten zonder last te hebben van stank of lawaai."

Omwonenden van het binnenterrein tussen de Generaal Maczekstraat, Klimopstraat, Tulpenstraat en Zandberglaan werden terwijl de bezwaartermijn nog lang niet was verstreken, ineens toch geconfronteerd met een zendmast aldaar. Los nog van het onzorgvuldige proces, zorgt de dieselaggregaat bij de zendmast ook voor veel stank- en geluidsoverlast. “Vanwege de coronacrisis zijn veel mensen aan huis gebonden en met het lekkere weer zetten zij juist nu graag een raam open of zitten zij in de tuin of op het balkon”, zegt SP-fractievoorzitter Bas Maes die sprak met de omwonenden. “Maar ook dat plezier wordt hen nu ontnomen vanwege de stank van diesel en een doordringend, zoemend geluid. Dat dit nog bijna de hele zomer gaat duren, is voor hen niet vol te houden en moet daarom direct worden opgelost.”

U bent hier