h

College blundert opnieuw bij vergunningverlening moskee

5 december 2019

College blundert opnieuw bij vergunningverlening moskee

Foto: SP

De rechter stelt omwonenden van de geplande moskee in de Wisselaar opnieuw in het gelijk. Nadat december vorig jaar de bouw al werd stilgelegd door een rechtelijke uitspraak, is het herziene besluit nu zelfs helemaal vernietigd. De onderbouwing van het plan rammelt aan alle kanten volgens de rechter. "Omwonenden maar ook het moskeebestuur zijn beiden het slachtoffer van het wanbeleid van dit college", zegt SP-fractievoorzitter Bas Maes. "Omwonenden die terechte kritiek hadden op de procedure zijn steeds weggezet als xenofoob. Het moskeebestuur heeft al veel geld geïnvesteerd
en vertrouwde erop dat de wethouder wist waar hij mee bezig was. Onterecht blijkt nu."

Wethouder Paul de Beer (D66) heeft in de media al laten weten dat niemand dit besluit zag aankomen. Een wonderlijke verklaring gelet op de eerdere uitspraak van de rechter en het feit dat het college hetzelfde plan - op wat cosmetische ingrepen na - er toch weer doorheen heeft willen drukken. Maes: "Als de wethouder dit echt niet aan zag komen dan moeten we serieus twijfelen aan zijn geschiktheid. De bezwaren van omwonenden of
oppositiepartijen kan hij misschien negeren, maar de rechter maakt gelukkig korte metten met dit soort bestuurlijke arrogantie!"

 

 

U bent hier