h

Goed nieuws: Niet gebruikte eigen risico toch terug naar verzekerden

2 april 2019

Goed nieuws: Niet gebruikte eigen risico toch terug naar verzekerden

Foto: SP

Het niet gebruikte, meeverzekerde eigen risico over 2018 en ook 2019 gaat terug naar de verzekerden met een Gemeente Extra Uitgebreid-pakket. En dus niet naar de gemeentekas. Eerder al gaf de gemeente bij monde van wethouder Miriam Haagh (PvdA) toe dat de communicatie niet duidelijk genoeg was. Nu is daarom besloten dat het geld alsnog terug gaat naar de gedupeerden. “Een mooi succes dat wij niet hadden kunnen behalen zonder de vasthoudendheid van de mensen die het betreft die vanwege een laag inkomen iedere euro hard nodig hebben”, zegt SP-raadslid Inge Verdaasdonk. Het zal wel nog wat geduld vragen. Zorgverzekeraar CZ heeft aangegeven dat pas in juli duidelijk is, hoeveel eigen risico er over is gebleven. Verdaasdonk: “Ondertussen roepen we ook andere gedupeerden die dit pakket hadden, op om zich bij ons te melden. Ook zij hebben het recht om het overgebleven eigen risico terug te krijgen.”

U kunt zich melden door een mail te sturen naar inge@spbreda.nl

Er zal in 2020 een nieuwe variant komen, waarbij SP Breda ervoor zal waken dat de uitleg over de voorwaarden juist en duidelijk plaats vindt.

 

Foto door Radim Mazanek

Reacties

Ik meld me ook aan, de aow is net genoeg om van te leven.Dus wil ik ook terug wat ik niet heb gebruikt.
Bedankt.

Ook ik hebben gemeente extra uitgebreide verzekering

Ik meld me ook aan, als dat op deze manier kan? Ik heb er toen zelfs al vragen over gesteld bij de CZ en bij de gemeente. Destijds was echter het antwoord, 'als u deze verzekering niet wilt, dan sluit u toch gewoon zelf een verzekering af, dan krijgt u wel het ER terug...U mag blij zijn dat de gemeente Breda zo'n pakket samenstelt, dus niet piepen (ze zei het iets anders:). Ik heb echter dit pakket nodig omdat mijn dochter naar de orthodontist moet en ik dat echt niet zelf kan betalen. Anders zou ik nooit zo'n duur pakket kiezen. Voor alle duidelijkheid, we betalen 40,- ZELF voor de aanvullende verzekering...het is niet dat de gemeente een cadeautje weggeeft. En het is fijn dat het ER door de gemeente opgevangen wordt, want ik ging idd niet meer naar de specialist als ik doorverwezen werd, vanwege de kosten van het ER die ik niet kan betalen. Dus daar ben ik echt wel blij mee, maar als je dan geen gebruik maakt van het ER dan lijkt het me wel dat je dat terug mag krijgen. Ik wist niet dat jullie hier vragen over gesteld hadden, daarom had ik me niet gemeld. Dank voor de hulp. Zijn er nog andere dingen die ik moet regelen, om in aanmerking te komen voor de teruggave?

Wat fijn dat jullie dit regelen. Ik hoop voor 2019 dan een mooi bedrag van 296e terug te krijgen. Jullie zijn er echt voor de mensen. TOP!

Reactie toevoegen

U bent hier