h

Gedupeerden in gesprek met wethouder over ‘Gemeente Extra UitgeBUIT-pakket’

12 maart 2019

Gedupeerden in gesprek met wethouder over ‘Gemeente Extra UitgeBUIT-pakket’

Foto: SP

Dinsdagmiddag gingen diverse mensen met een Gemeente Extra Uitgebreid-polis van CZ en de gemeente, in gesprek met wethouder Miriam Haagh (PvdA). Eind vorig jaar kwam aan het licht dat anders dan in voorgaande jaren, verzekerden het niet opgemaakte eigen risico, niet teruggestort zouden krijgen. In plaats daarvan verdwijnt het in de gemeentekas. “De verwarring rondom het eigen risico is vooral de gemeente Breda aan te rekenen”, zegt SP-raadslid Inge Verdaasdonk. “Het was niet duidelijk dat dit pakket alleen interessant is als je zeker 100% van je eigen risico opmaakt. Bovendien zijn van 2017 op 2018 de voorwaarden gewijzigd waardoor het overgebleven eigen risico niet meer zoals voorheen, naar de mensen zelf gaat, maar naar de gemeentekas.”

SP Breda is blij dat de wethouder open stond voor een goed gesprek en ook ruim de tijd nam voor de verhalen van deze mensen. Tijdens het gesprek bleek dat de verhalen van de mensen in ieder geval gaan leiden tot het beter voorlichten over de regeling met het eigen risico bij mensen die deze polis in de toekomst gaan afsluiten. Verdaasdonk: “Jammer was wel dat het meegebrachte ludieke polisblad niet in de smaak viel bij de wethouder”, zegt Verdaasdonk. “Ik snap dat de wethouder er niet trots op is hoe het is gegaan, maar het is wel precies hoe de gedupeerden zich voelen. Gelukkig heeft zij toegezegd naar de individuele situaties te gaan kijken. Wij rekenen erop dat er voor deze mensen een oplossing wordt gevonden en dat deze onduidelijkheid in vervolg voorkomen wordt.”

Foto door Radim Mazanek

Reactie toevoegen

U bent hier