h

“Groepen mensen komen zo tegenover elkaar te staan”

9 februari 2019

“Groepen mensen komen zo tegenover elkaar te staan”

Foto: SP

Zaterdag is SP Breda gaan buurten in de buurt Wisselaar over de komst van een moskee aan de Vlaanderenstraat. Bij het ophalen van de eerder deze week verspreide enquête, kwamen veel gesprekken aan de deur tot stand. Wat daarbij opviel is dat zowel voorstanders als tegenstanders van de moskee, de werkwijze van de gemeente afkeuren. “Zo sprak ik een mevrouw die zelf moslima is en voor de komst van de moskee, maar geen goed woord over had voor het doorlopen proces”, zegt SP-fractievoorzitter Bas Maes. “Zij neemt het de gemeente kwalijk dat door schimmige procedures en gebrekkige communicatie, groepen mensen tegenover elkaar komen te staan in deze toch al kwetsbare buurt.”

Dat het onderwerp leeft blijkt wel uit het aantal ingevulde enquêtes, zowel online als op papier. Tot maandag kunnen die nog ingeleverd worden. Daarna gaat SP Breda de gegevens verwerken en worden de vervolgstappen besproken. Hou deze site in de gaten om op de hoogte te blijven.

Reactie toevoegen

Volg SP Breda

U bent hier