h

Buurtenquête over moskee in de Wisselaar

6 februari 2019

Buurtenquête over moskee in de Wisselaar

Foto: Google Street View

Zaterdag gaat SP Breda buurten in de buurt Wisselaar. Dit deel van de Hoge Vucht kwam de laatste tijd vaak in het nieuws, vooral vanwege de bouw van een moskee. De bewoners kwamen in verzet en sleepten de gemeente Breda voor de rechter vanwege de onzorgvuldige procedure. Met succes: de rechter gaf hen gelijk en sindsdien ligt de bouw stil en moet de procedure over worden gedaan. “Maar hoe nu verder?”, vraagt SP-fractievoorzitter Bas Maes. “We horen graag van de inwoners van de Wisselaar wat hun mening is. Vinden ze het allemaal wel best, moet er een ander ontwerp komen of zelfs helemaal geen nieuwbouw voor de moskee? Of zijn er nog andere zaken die spelen?” De vragenlijst kan ook online worden ingevuld. 

 

Buurten in de buurt Wisselaar, Zaterdag 9 februari 2019, van 11 tot 14 uur, Wisselaar, Breda

Reacties

Als ik zie hoe druk het nu al is bij bijeenkomsten en of kindermiddagen en een wir war van geparkeerde auto's en een komen en gaan van ouders die de kinderen afzetten vraag ik me af hoe het er dan aan toe gaat bij het vrijdags gebed, dat de eigen verkeersregelaars nu al geen vat op de situatie hebben, daar wil je niet langs rijden op zo een moment maar moeten wij deze straat/plaats dan mijden door hun asociale gedrag? Ik hou nu al men hart vast als de jeugd s'avonds in hun BMW's, golfjes en Mercedessen de wijk door hun rij gedrag onveilig maken en zeg er maar niets van want dan ben je zo ingesloten door dit t**g. Nee als ik een dakkapel wil plaatsen moet ik aan vele (onzinnige) regels voldoen ook voor het aanzicht van de straat/wijk het moet stroken met? Laten we maar aannemen dat de moskee aan alle regels die ook voor mij al is het maar een kleine aanpassing aan de woning zullen voldoen maar ik ben bang dat het weer op discriminatie zal aankomen en men hen niets durft te weigeren en het bouwen/verbouwen gewoon door zal gaan, dit zal hen niet tegenhouden.

Reactie toevoegen

U bent hier