h

Durf te praten over Armoede

21 december 2018

Durf te praten over Armoede

Foto: SP

"Mijn ouders hebben geen tijd voor mij", zegt een leerlinge van de montessorischool. "Ze hebben allebei twee banen zodat we kunnen eten". Het was een van de openhartige uitspraken gisteren tijdens een ontmoeting tussen de klas en leden van de SP. Een hele ochtend werd gesproken over gevolgen van armoede en wat je er aan kan doen. SP-raadslid Boi Boi Huong: "We moeten ons blijven beseffen dat in een rijk land als Nederland toch echt mensen in armoede leven. Elk gesprek erover helpt".

Als ervaringsdeskundige sprak Erna Smeekens van Stichting Tientjes over wat het met haar en haar gezin had gedaan. Armoede is niet alleen maar dat je geen geld hebt. Armoede is ook geen eten, geen huis, geen tijd, geen nieuwe kleren, geen vakantie en vooral geen liefde en respect voor elkaar. "En daar begint het allemaal mee, heb begrip voor elkaar, lach elkaar er niet om uit. Help elkaar als dat nodig is".

"De ochtend was een eerste gesprek van hopelijk nog veel meer gesprekken komend jaar", zegt Huong. "Er worden door de coalitiepartijen in de gemeenteraad hele harde keuzes gemaakt door te bezuinigen op armoedebestrijding, ik kan mij niet voorstellen dat Bredanaars daar trots op zijn".

Reactie toevoegen

U bent hier