h

College niet bevoegd winkels toe te zeggen bij De Lunet

17 augustus 2018

College niet bevoegd winkels toe te zeggen bij De Lunet

Foto: SP

SP Breda vraagt zich hardop af of het College van B&W wel bevoegd is om winkels bij De Lunet toe te zeggen. In de rechtzaak die de eigenaren van De Lunet tegen de Gemeente Breda hebben aangespannen, heeft het college ineens een enorme draai gemaakt. Om onder een mogelijke schadeclaim uit te komen, wil het college ineens toch winkels toestaan.

“Maar dat vereist een bestemmingsplanwijziging waarbij de gemeenteraad het laatste woord heeft”, zegt SP-raadslid Dirk Uijl. Bij een poging vorig jaar het NAC-stadion te verkopen, werd ook al geschermd met extra winkelruimte om het verlies voor de gemeente te beperken. Mede doordat winkeliers, omwonenden en SP Breda zich verenigde in het actiecomité Red ons winkelcentrum, is dit plan toen van tafel gegaan.  Uijl: “Opnieuw lijkt het er op dat het college de rekening voor fouten uit het verleden, doorschuift naar de winkeliers en omwonenden van de wijkwinkelcentra. Dat laten wij niet gebeuren!”

Zie onderstaand de vragen (+bijlage) van SP Breda aan het College van B&W

Reactie toevoegen

Volg SP Breda

U bent hier