h

Radim mag weer wokken!

9 december 2017

Radim mag weer wokken!

Foto: SP

Radim Mazanek van Wok Me Home kan weer gaan wokken met zijn bakfiets. Dat is de uitkomst van het gesprek dat Mazanek met de gemeente heeft gehad. Een paar weken geleden kreeg de wokchef van de gemeente te horen dat hij zich niet aan de regels hield. Dit was aanleiding voor Dirk Uijl, raadslid voor de SP in Breda, om zich met de zaak te bemoeien: “Buurtbewoners zijn hartstikke blij met Wok Me Home bij hen in de wijk. Het eten is lekker, en door Radims aanwezigheid is de sociale controle en veiligheid toegenomen. Dat zou je niet moeten bestraffen, dat moet je juist aanmoedigen. Ik ben blij dat de gemeente dat nu ook inziet!”. 

Na het eerste gesprek met de dienst handhaving van de gemeente bleek dat er veel onduidelijkheid was over aan welke regels Mazanek zich moest houden. Daar is nu duidelijkheid in gekomen, en met de aanpassingen aan zijn bakfiets voldoet Mazanek nu aan alle gestelde regels. Mazanek: “Ik ben erg blij met deze beslissing. Ik hoop dat hiermee een einde komt aan mijn strijd met de gemeente, want ik heb erg veel zin om met hen samen te werken.” Met dit laatst doelt Mazanek op zijn nieuwste project: mensen die nu nog een uitkering ontvangen via hun eigen wokbakfiets aan werk helpen. Voor het zover is zal Mazanek eerst nog moeten herstellen van een aanrijding. Daar is hij echter optimistisch over: “Ik heb inmiddels al zoveel overwonnen, dit lukt me ook nog wel!”

Reactie toevoegen

U bent hier