h

Gesprek Radim Mazanek met gemeente levert (nog) niets op

24 november 2017

Gesprek Radim Mazanek met gemeente levert (nog) niets op

Foto: SP

Het gesprek vandaag tussen wok-kok Radim Mazanek en de gemeente Breda heeft nog niets opgeleverd. Eerder wekte de gemeente in het antwoord op raadsvragen van SP Breda de indruk graag mee te willen werken aan een oplossing. “Ondanks dat Radim diverse aanpassingen heeft gedaan aan zijn bakfiets en nu aan de regels voldoet,  blijven de betrokken ambtenaren van mening dat hij een standplaatsvergunning moet hebben”, zegt SP-raadslid Dirk Uijl die Mazanek bijstaat in zijn contacten met de gemeente. “Op basis van welke regels ze tot die conclusie komen, konden ze niet uitleggen. Ze gaan nu hun huiswerk opnieuw doen en komen er over twee weken op terug. Wij laten het er echter niet bij zitten!”

Mazanek is momenteel niet in staat te werken in verband met een verkeersongeluk enkele weken terug. Zodra hij er echter weer fysiek toe in staat is, trekt hij met zijn bakfiets opnieuw de Schorsmolen in. “Inmiddels kennen wij de regels beter dan de handhavers van de gemeente. Mocht het tot een boete komen dan zullen we die met succes aanvechten via de bezwaarcommissie of desnoods de rechter”, zegt Uijl. “Ik zou het overigens wel heel triest vinden wanneer de gemeente het zover zou laten komen. Deze welwillende ondernemer die zichzelf uit een uitkeringssituatie heeft getrokken, zou juist alle medewerking moeten krijgen!”

Reactie toevoegen

U bent hier