h

Zilveren tomaat voor Dirk Uijl tijdens Nieuwjaarsreceptie

14 januari 2024

Zilveren tomaat voor Dirk Uijl tijdens Nieuwjaarsreceptie

Foto: SP

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Bredase SP heeft oud raadslid Dirk Uijl de  'Zilveren Tomaat' gekregen door oud-partijvoorzitter Ron Meyer, voor zijn uitzonderlijke prestaties voor de partij. Uijl was verrast en bescheiden trots op de onderscheiding.

Tijdens de nieuwjaar speech van fractievoorzitter Inge Verdaasdonk werd Uijl naar voren geroepen. Na mooie woorden en hilariteit van Peter Kwint en Ron Meyer geassisteerd door burgemeester Paul Depla kreeg Dirk de Zilveren Tomaat opgespeld door oud-partijvoorzitter Ron Meyer en daarbij had Ron als verrassing ook nog de 'Gouden Koempel' voor Dirk in petto met de woorden "Een koempel is meer dan een kameraad, meer dan een vriend, en dat is Dirk voor mij".  De socialist reageerde zeer verrast en was even, in tegenstelling tot hoe hij bekend stond op straat en in de raadszaal, sprakeloos. 

Uijll: "De Zilveren Tomaat is de op 1 na hoogste onderscheiding binnen de socialistische partij, die krijg je niet zomaar. Ik heb er nooit bij stil gestaan, want ik heb altijd gewoon gedaan wat ik moest doen voor Breda en voor de partij. Ik ben dan ook zeer verrast en vereerd dat ik deze mag ontvangen".

De socialist stopte afgelopen zomer na 11 jaar actief te zijn voor de Bredase gemeenteraad. Hij was ook jarenlang beleidsmedewerker voor de 2e kamer fractie. Uijl is nog steeds actief binnen partij, hij blijft een activistische socialist, maar niet meer in de politieke arena actief.

U bent hier