h

Bredase SP: schreeuwend tekort aan woonwagenstandplaatsen

9 mei 2023

Bredase SP: schreeuwend tekort aan woonwagenstandplaatsen

Foto: SP

Er is een schreeuwend tekort aan standplaatsen voor woonwagens, dat is de belangrijkste conclusie van het onderzoek dat de Bredase SP samen met woonwagenbewoners heeft gedaan de afgelopen weken. Er blijkt behoefte te zijn aan zo’n 120 plaatsen, veel meer dan de 25 waar gemeente Breda tot nu toe vanuit gaat. Fractievoorzitter Inge Verdaasdonk: “De gemeente Breda heeft jaren geleden een poging gedaan om de behoefte aan standplaatsen in beeld te brengen. Zij hebben toen maar 20% van de woonwagenbewoners gesproken en op basis van dat onvolledige beeld geconcludeerd dat er maar 25 plaatsen nodig waren. Wij hebben vrijwel alle woonwagenbewoners en vele spijtoptanten – mensen die vroeger op een kamp woonden maar nu in huizen wonen – gesproken, en het probleem is echt veel groter dan de gemeente tot nu toe dacht!”

Uit het onderzoek blijkt ook dat de gemeente sinds haar eigen onderzoek van een paar jaar geleden eigenlijk niks heeft gedaan om ervoor te zorgen dat er nieuwe plekken bij komen. “Er wordt vanuit gegaan dat door natuurlijk verloop er wel plek vrij komt. Maar dat is niet of in ieder geval ruimschoots onvoldoende.” aldus Verdaasdonk. “Daarom is het hoog tijd dat de politiek haar verantwoordelijkheid neemt en een einde maakt aan schrijnende situaties waarbij levens stilstaan omdat mensen verplicht bij elkaar moeten inwonen omdat er geen plek is.” Het onderzoek staat samen met een notitie aankomende donderdag ingepland voor de vergadering van de gemeenteraad.

Lees bijgevoegd het onderzoek en de bespreeknotitie.

U bent hier