h

Actievoeren werkt, maar bewoners nog steeds ontevreden over Mooiland

10 mei 2023

Actievoeren werkt, maar bewoners nog steeds ontevreden over Mooiland

Foto: M. Verschuren

Op dinsdagavond 9 mei kwamen de bewoners van de Mooilandappartementen opnieuw bij elkaar. De aanleiding was het zwartboek, gevuld met verhalen over Mooiland. De rode draad is dat er nog steeds veel niet op orde is. Eén mevrouw benoemde dat haar ventilatieroosters zelfs als ze dicht staan nog steeds tocht doorlaten. De afgelopen maanden heeft Mooiland werkzaamheden uitgevoerd, maar de tocht- en geluidsklachten blijven. Daarnaast bespraken de bewoners de aankomende bijeenkomst met de directeur vastgoed van Mooiland.

Naar aanleiding van het laatste persbericht zond Mooiland een nieuwe e-mail waarin zij aangaven nu wel graag met de bewoners in gesprek te gaan en gaven ook een datum. De bewoners vonden dit niet zo netjes. "Waarom zouden wij daar naartoe moeten? Laat hen maar hier komen." Reageerde een bewoner gefrustreerd. "Ik begrijp dat wel" zegt raadslid Michel Verschuren. "Deze bewoners hebben zich verenigd en samen duidelijk gemaakt wat er mis is, laat Mooiland dan ook de moeite tonen om naar Breda te komen." Inmiddels is duidelijk geworden dat Mooiland naar Breda komt. Tijdens de avond werd het duidelijk dat alle bewoners nog steeds klachten ervaren met de luchtafzuiging en de ventilatieroosters. Samen bedachten de aanwezigen wat ze willen vragen aan de directeur van Mooiland.

Actievoeren werkt blijkt ook weer hier. In eerste instantie werden de klachten onvoldoende serieus genomen, maar nadat bewoners massaal reageerden op de oproepen van buurtbewoner Maartje Verheijen werd er serieus naar de problemen gekeken en bleek dat er wel degelijk meer aan de hand. De problemen kwamen aan het licht, nadat het ventilatiesysteem uitgeschakeld moest worden en bij bewoners de kozijnen vervangen werden. 

U bent hier