h

Geen kwijtschelding gemeentelijke belastingen door energietoeslag?

19 mei 2022

Geen kwijtschelding gemeentelijke belastingen door energietoeslag?

Foto: SP

Wij kregen signalen dat de energiecompensatie van 800 euro tot problemen kan leiden bij de aanvraag van kwijtschelding gemeentelijke belastingen. Mensen met een “bijstandsuitkering” hebben de compensatie van 800 euro al automatisch gestort gekregen op hun rekening. Vervolgens zien ze problemen bij de kwijtschelding gemeentelijke belastingen. Een van de voorwaarden voor toekennen kwijtschelding is namelijk een “saldotoets” Door de 800 euro op de rekening kan het zijn dat de kwijtschelding wordt afgewezen door een “te hoog” saldo.

Mensen kregen namelijk bij hun aanvraag voor kwijtschelding gericht de vraag of de energiecompensatie al was gestort omdat deze mee zou tellen. Het kan natuurlijk niet de bedoeling zijn dat een compensatie voor (energie) vaste lasten, leidt tot een stijging van vaste lasten omdat de kwijtschelding

gemeentebelastingen vervalt.

Daarom heeft o.a. de SP de volgende vragen gesteld:

https://breda.notubiz.nl/document/11510211/1/Raadsvragen+SP+en+LPF_19052...

U bent hier