h

Tandzorg voor ieder kind

5 december 2021

Tandzorg voor ieder kind

Foto: SP

Ieder kind heeft recht op een gezond gebit maar dat recht gaat niet vanzelf. Uit cijfers blijkt er voor tandzorg een tweedeling zichtbaar onder kinderen. Zo gaat bijna 86% van de basisschoolkinderen in Teteringen regelmatig naar de tandarts, maar nog geen 78% van de basisschoolkinderen in de Hoge Vucht.

Fractievoorzitter Inge Verdaasdonk: “Deze cijfers zijn echt schokkend, want dit betekent dat bijna een kwart van de kinderen in de Hoge Vucht niet regelmatig naar de tandarts gaat. Deze cijfers zijn bovendien van voor corona en sindsdien blijken mensen nog minder vaak naar de tandarts te zijn gegaan.” De Bredase SP heeft daarom met tandartsenvereniging KNMT vragen aan het college gesteld om dit probleem in het kader van Verbeter Breda aan te pakken.

Lees hier de vragen:Raadsvragen Een gezond gebit voor ieder kind

U bent hier