h

Nog geen 3% van alle BredaPas-houders krijgt een kerstpakket van de gemeente Breda

8 december 2021

Nog geen 3% van alle BredaPas-houders krijgt een kerstpakket van de gemeente Breda

Foto: Gemeente Breda / Gemeente Breda

Op 7 december las de SP fractie dat er 175 kerstpakketten door wethouder Adank zijn uitgedeeld aan enkele houders van een Bredapas. Dit lijkt op het eerste oog natuurlijk een sympathieke actie, maar is het wel eerlijk? Wie heeft er ,op welke wijze bepaald, wie er een pakket ging krijgen? En wat nou voor de 6825 andere bredapashouders die lezen dat zij helaas niet het geluk aan hun zijde hadden en dus geen cadeaus hoeven te verwachten van dit college?

Eerder zagen we de wethouder ook al enkele trainingspakken en fietsen uitdelen aan kinderen. Wij vinden het gebaar op zich natuurlijk mooi, maar een fatsoenlijk armoedebeleid hoort geen loterij te zijn waarbij je geluk moet hebben om iets te krijgen! Dat is geen eerlijk beleid! Daarom stelde de SP meteen raadvragen om er achter te komen waar het college nu weer mee bezig is.

Lees hier de vragen: Armoedebeleid zou geen loterij moeten zijn

U bent hier