h

Nep sociale woningbouw

17 december 2021

Nep sociale woningbouw

Foto: CorporatieNL

In de woningbouw zien we steeds vaker dat ontwikkelaars ervoor kiezen om sociale woningen in eigen beheer te houden. De Bredase SP vindt dit een nadelige ontwikkeling, omdat deze huizen niet op Klik voor wonen verschijnen én vooral ook de verhuurders die deze woningen via slinkse wijze niet aan de doelgroep lijken toe te wijzen.

Reden voor de SP om raadsvragen te stellen. Zo wil de SP o.a. weten wat de wethouder ervan vindt dat er huurwoningen op Markendaalseweg 67 (voormalige Rabobank) van 42 m2 worden aangeboden voor 733 euro, terwijl woningen van eenzelfde oppervlakte door Wonen Breburg aangeboden gaan worden voor het goedkope tarief in een project als Blossem. Het lijkt er dus op dat er met twee maten gemeten wordt in Breda als het gaat om het verhuren van sociale woningen. 

Lees hier alle raadsvragen:
Raadsvragen Nep sociale woningbouw

U bent hier