h

SP trekt aan de bel: vrouwenopvang onveilig door achterstallig onderhoud

12 november 2021

SP trekt aan de bel: vrouwenopvang onveilig door achterstallig onderhoud

Foto: Google Street View

Wastafels die afbreken, kortsluiting door lekkages en beklemmingen tussen kapotte zonneschermen. De vrouwenopvang in Breda is door achterstallig onderhoud en de al sinds 2017 uitgestelde verbouwing ronduit onveilig voor personeel en cliënten. Tijdens de behandeling van de begroting donderdagavond vroeg SP Breda hier aandacht voor en riep op deze situatie per direct aan te pakken. SP-fractievoorzitter Inge Verdaasdonk wist wethouder Greetje Bos (VVD) en de rest van de raad te overtuigen van de ernst van de zaak: "Ik ben me rot geschrokken van de verhalen over de staat van de vrouwenopvang. Als de GGD of inspectie binnen zouden lopen, kunnen ze het pand per direct sluiten!"

De vrouwenopvang was in 2017 al echt toe aan een opknapbeurt. Inmiddels is het bijna vijf jaar verder en zelfs nadat SP Breda er meerdere  malen om heeft gevraagd, moet een plan voor die verbouwing er nog altijd komen. Inmiddels is het zover gekomen dat de brandveiligheid te wensen overlaat en er zelfs mensen gewond zijn geraakt doordat het gebouw niet schoon, heel en veilig is. "Hoe kan dit zo uit de hand zijn gelopen?", vraagt Verdaasdonk zich af. SP Breda verwacht acuut actie van de wethouder. Een zorgvuldig uitgewerkt traject startend vanaf morgen. "Getraumatiseerde vrouwen en kinderen die gevlucht zijn voor een onveilige thuissituatie moeten in ieder geval op een veilige plaats worden opgevangen."

U bent hier