h

SP protesteerde tegen de verdozing van Breda

30 mei 2021

SP protesteerde tegen de verdozing van Breda

Foto: SP Breda

Op donderdag 27 mei stond SP Breda met een aantal leden op het Chasséveld. Daar demonstreerden we met andere Bredanaars tegen wat we noemen de verdozing van Breda, oftewel het volbouwen van bedrijventerreinen met lelijke vierkante distributiecentra. De komende jaren heeft Breda de ambitie om kostbare natuur op te offeren voor dit soort terreinen met ‘dozen’ van 50.000 m2. Een zeer onwelkome ontwikkeling. Een van de sprekers van die middag was Gerard Groeneveld. Een bewoner van de Oosterhoutseweg en een bekende van de SP. Samen strijden zij al enkele jaren tegen de ontwikkelingen op Digit Parc (tegenwoordig Posthoren). Hij sprak rake woorden en waarschuwde voor “een stad in een distributiepark.” Zijn woning en die van andere aanwezigen uit de straat staat straks ingebouwd tussen distributiecentra. De rustige locatie met omringende natuur is totaal verwoest.

Voor de SP is het een logische zaak om tegen dit soort bedrijvigheid te zijn. Los van de gevolgen voor de natuur brengt het ook nauwelijks werkgelegenheid met zich mee. Distributiecentra zijn bij uitstek plekken met flexwerk en uitbuiting. Er werken meestal Oost-Europeanen die werken en wonen onder erbarmelijke omstandigheden. Dat is niet het Breda dat wij voorstaan. Werk in Breda moet zekerheid bieden en bedrijven moeten hun sociale steentje bijdragen aan de stad. Michel Verschuren van SP Breda: “Het lijkt er ook op dat het college veel groen als zinloos ziet en maar wat graag opoffert voor bedrijvigheid, zonder te kijken naar de gevolgen voor omwonenden en de natuur.”

U bent hier